elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Κατασκευές: Ασφαλής Μέθοδος Εργασίας & Γραπτή Άδεια Εργασίας

ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ
«Ασφαλής Μέθοδος Εργασίας & Γραπτή Άδεια Εργασίας»

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΤΕΕ) του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με βασικό στόχο τη βελτίωση των επιπέδων ασφάλειας και υγείας στα εργοτάξια, ετοίμασε ηλεκτρονικά καθοδηγητικά έντυπα για την ασφαλή μέθοδο εργασίας και τη γραπτή άδεια εργασίας. Για την έκδοση γραπτής άδειας εργασίας δημιουργήθηκαν 2 ξεχωριστά έντυπα, ένα γενικό και ένα ειδικό για τις εργασίες μέσα σε εκσκαφή.

Τα έντυπα αυτά αποτελούν πρακτικά βοηθήματα προς τους συντονιστές για τα θέματα ασφάλειας και υγείας, εργολάβους, υπεργολάβους και άλλους εργοδότες που δραστηριοποιούνται στον κατασκευαστικό τομέα, ώστε να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας για την ασφάλεια και υγεία των εργοδοτουμένων τους, των άλλων προσώπων στην εργασία και των τρίτων προσώπων και να αποφεύγουν ατυχήματα ή επικίνδυνα συμβάντα.

Η χρήση των εντύπων αυτών διευκολύνει τη συμμόρφωση με τις διατάξεις της νομοθεσίας. Αυτά τα έντυπα μπορούν να αποτελούν μέρος του Σχεδίου Ασφάλειας και Υγείας και συμβάλλουν στη δημιουργία προϋποθέσεων για ένα ασφαλές, υγιές και φιλικό περιβάλλον, με όσο το δυνατό λιγότερους κίνδυνους και επιπτώσεις στην ασφάλεια και την υγεία, αλλά και στην επιχείρηση γενικότερα καθώς και αύξησης της παραγωγικότητας και ευρωστίας της επιχείρησης.

Τα έντυπα καθώς επίσης και οι οδηγίες συμπλήρωσής τους, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ.

Για πρόσθετες διευκρινίσεις ή πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τους αρμόδιους Λειτουργούς Επιθεώρησης Εργασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση onicolaidou@dli.mlsi.gov.cy ή/και στα τηλ. 22405614 / 22405676.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015
ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

Related Posts