elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Ικανοποίηση για το φυσικό αέριο

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) εκφράζει την ικανοποίηση της για την επιβεβαίωση ύπαρξης σημαντικής ποσότητας και υψηλής ποιότητας φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου.

Το ιστορικό αυτό γεγονός σημειώνεται σε μία άκρως κρίσιμη περίοδο για την Κυπριακή οικονομία και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη στη χώρα μας. Η ΟΕΒ αναμένει ουσιαστικά οικονομικά οφέλη με την προσέλκυση σημαντικού αριθμού επιχειρήσεων που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με την άντληση, μεταποίηση και εμπορία υδρογονανθράκων και προσφορά εξειδικευμένων υπηρεσιών σε τέτοιου είδους δραστηριότητες. Προβλέπουμε μία σταδιακή αναθέρμανση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νησί με θετικές επιπτώσεις στην οικονομία και την απασχόληση. Η συνετή διαχείριση της νέας κατάστασης είναι «εκ των ων ουκ άνευ».

Η ΟΕΒ καλεί την κυβέρνηση να επισπεύσει τις διαδικασίες για παραχώρηση πρόσθετων αδειών για σχετικές έρευνες και σε άλλα οικόπεδα εντός της ΑΟΖ της χώρας μας. Η δυναμική του ενδιαφέροντος που έχει δημιουργηθεί θα πρέπει να αξιοποιηθεί με γρήγορες και ορθές αποφάσεις ώστε να μεγιστοποιούνται τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν.

Related Posts