elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Η ομηρία των λιμανιών πρέπει επιτέλους να σταματήσει

Η απαράδεκτη και πολλαπλά ζημιογόνα πρακτική των τελευταίων μηνών, με την συνεχή διατάραξη της ομαλής λειτουργίας των Λιμανιών μας, πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

Τα λιμάνια αποτελούν εθνικό πλούτο και σε μια νησιώτικη Χώρα όπως η Κύπρος, η σημασία τους δεν περιορίζεται στις αυτονόητες οικονομικές διαστάσεις αλλά καλύπτει κάθε πτυχή και έκφανση της λειτουργίας της Πολιτείας και της κοινωνίας.

Με ποικιλία αφορμών και αιτιάσεων, μικρές ομάδες συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στα λιμάνια και που διαχρονικά έχουν απολαύσει εισοδηματικά προνόμια, ομηροποιούν την Χώρα περιορίζοντας ή διακόπτοντας πλήρως τις εργασίες στα λιμάνια.

Το Κράτος οφείλει επιτέλους να παρέμβει αποφασιστικά προς προστασία των συμφερόντων του συνόλου από την ασυδοσία των λίγων προνομιούχων, οι οποίοι επανειλημμένα έχουν αποδείξει ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα στενά προσωπικά τους συμφέροντα.

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) καλεί Κυβέρνηση και Βουλή να ρυθμίσουν νομοθετικά την εφαρμογή μέτρων οποιασδήποτε μορφής που διασαλεύουν την εύρυθμη λειτουργία των λιμανιών. Περαιτέρω καθυστέρηση θα προκαλέσει μη αναστρέψιμα προβλήματα στον τόπο.

Related Posts