elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Η ΟΕΒ χαιρετίζει τις ρυθμίσεις για τις καθυστερημένες οφειλές στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) νιώθει ιδιαίτερα ικανοποιημένη με την κατάθεση κατά τρόπο επίσημο και δεσμευτικό από την Υπουργό Εργασίας στην Βουλή της πρόθεσης της να προχωρήσει με ρυθμίσεις για τις υπερήμερες εισφορές στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η παροχή διευκολύνσεων στις επιχειρήσεις για σταδιακή – με δόσεις – εξόφληση των συσσωρευμένων εξαιτίας της κρίσης υποχρεώσεων τους, ταυτόχρονα με την καταβολή των τρεχουσών οφειλών τους προς το Ταμείο, ήταν μια από τις βασικές εισηγήσεις του Προέδρου της ΟΕΒ κ. Χρίστου Μιχαηλίδη προς την κα Αιμιλιανίδου κατά την πρόσφατη συνάντηση κλιμακίου της ηγεσίας της ΟΕΒ με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.

Η προώθηση της εισήγησης της ΟΕΒ ικανοποιεί τον διττό στόχο, αφενός της ελάφρυνσης των επιχειρήσεων που χωρίς δική τους υπαιτιότητα βρέθηκαν σε δεινή οικονομική θέση και αφετέρου της είσπραξης από το Ταμείο των οφειλομένων.

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρεί η ΟΕΒ την αποφυγή της φυλάκισης αφού εκεί που επιβάλλεται σχεδόν με βεβαιότητα οδηγεί σε κατάρρευση της επιχείρησης, με αποτέλεσμα όχι μόνο το Ταμείο να χάνει μόνιμα τις οφειλόμενες εισφορές αλλά και να επιβαρύνεται με πρόσθετες παροχές σε επιδόματα ανεργίας, πλεονασμού και αφερεγγυότητας για τους εργαζόμενους που νομοτελειακά οδηγούνται στην ανεργία.

Η ΟΕΒ χαιρετίζει τα «αντανακλαστικά» της Υπουργού Εργασίας σε αυτό το καίριας σημασίας ζήτημα για το Ταμείο, για τις επιχειρήσεις και για τους εργαζόμενους μας.

Related Posts