elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Η ΟΕΒ υποστηρίζει για τρίτη χρονιά την έκθεση Κυπριακών προϊόντων και Υπηρεσιών Made in Cyprus 2016

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ) για τρίτη συνεχή χρονιά στέκεται ένθερμος υποστηρικτής της έκθεσης Κυπριακών προϊόντων και Υπηρεσιών Made in Cyprus 2016, επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό να είναι αρωγός και να υποστηρίζει κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην παραγωγή και προώθηση κυπριακών προϊόντων και υπηρεσιών.

Με μεγάλη ευχαρίστησή του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου κ. Χρίστος Μιχαηλίδης απηύθυνε χαιρετισμό την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016, στην δημοσιογραφική διάσκεψη που θα γίνει με την ευκαιρία της έκθεσης Κυπριακών προϊόντων και Υπηρεσιών «Made in Cyprus 2016».

Ο κ. Μιχαηλίδης στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι «η ΟΕΒ στηρίζει την έκθεση αυτή που προβάλει τις κυπριακές υπηρεσίες και προϊόντα, σε μια περίοδο που το ζητούμενο είναι η γρήγορη οικονομική ανάκαμψη του τόπου μας, και η αύξηση της απασχόλησης που πρωταρχικό ρόλο έχει να διαδραματίσει η ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας τόσο στην παραγωγή προϊόντων, όσο και στην προσφορά εξειδικευμένων υπηρεσιών».

Παράλληλα ο κ. Μιχαηλίδης δήλωσε ότι «τα τελευταία χρόνια η οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με το μικρό μέγεθος της αγοράς και το σκληρό ανταγωνισμό, έχουν επιφέρει σοβαρά πλήγματα στις κυπριακές επιχειρήσεις. Παρόλα αυτά παρατηρούμε πως σιγά-σιγά ο Κύπριος επιχειρηματίας και οι εργαζόμενοι θα καταφέρουν να αφήσουν πίσω τους ακόμα μια κακή περίοδο στην πολυτάραχη ιστορία του τόπου μας».

Αξιοσημείωτο είναι επίσης, σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη η σταδιακή επιστροφή στην παραγωγή ακόμα και εξαγωγή παραδοσιακών προϊόντων, για τα οποία η Κύπρος διαθέτει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Παράλληλα, αναφέρθηκε για την αύξηση στην κατοχύρωση ορισμένων παραδοσιακών προϊόντων στο μητρώο των Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης και Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σημείωσε ότι τα κατοχυρωμένα αυτά προϊόντα θα προσδίδουν προστιθέμενη αξία στα κυπριακά προϊόντα και παραδοσιακή γαστρονομία και αποτελούν ταυτόχρονα ένα ακόμη όπλο για προσέλκυση τουρισμού στη χώρα μας.

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΟΕΒ κ. Μιχαηλίδης συγχάρηκε το World Trade Center Cyprus για την όλη δραστηριότητά του στη χώρα μας καθώς και για την πρωτοβουλία του να διοργανώνει τη συγκεκριμένη έκθεση, η οποία έχει πλέον καταστεί θεσμός και σημείο αναφοράς στη χώρα μας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016, στην αίθουσα Τρακασολ, στην Μαρίνα Λεμεσού.

Related Posts