elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Η ΟΕΒ συμμετέχει στη Συμβουλευτική Επιτροπή για την Επαγγελματική Κατάρτιση (ACVT)

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) συμμετέχει στη συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Επαγγελματική Κατάρτιση (Advisory Committee Vocational Training) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία πραγματοποιείται 17 και 18 Νοεμβρίου 2016, στις Βρυξέλλες.

H Συμβουλευτική Επιτροπή μέσα από τις συναντήσεις της τροφοδοτεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με απόψεις που αφορούν την επαγγελματική κατάρτιση σε στρατηγικό επίπεδο.

Η Κύπρος στη συνάντηση εκπροσωπείται από την κα Μαρία Στυλιανού Θεοδώρου, Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Μελετών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΟΕΒ, ως εκπρόσωπος των εργοδοτών και από τον κ. Νίκο Νικολάου, Διευθυντή της Συνδικαλιστικής Σχολής της ΣΕΚ, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Κατά τη συνάντηση της ολομέλειας αναμένεται να συζητηθούν μεταξύ άλλων:

· η Ατζέντα Νέων Δεξιοτήτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

· η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναθεώρηση του Europass

· νέες εξελίξεις στον τομέα της Μαθητείας και η υλοποίηση και εποπτεία των μεσοπρόθεσμων παραδοτέων σε σχέση με την περίοδο 2015 -2020.

Μέσα από την ενεργό συμμετοχή της, η ΟΕΒ θα συνεχίσει να καταβάλει προσπάθειες για την διαμόρφωση των στρατηγικών προτεραιοτήτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα θέματα Επαγγελματικής Κατάρτισης, με στόχο την εξυπηρέτηση και προώθηση των καλώς νοούμενων συμφερόντων των εργοδοτών της χώρας μας.

Φωτογραφία από την συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Επαγγελματική Κατάρτιση στις 17 Νοεμβρίου 2016, στις Βρυξέλλες.

Related Posts