elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Η ΟΕΒ στο Ιράν: Επιτυχής η πρώτη Κυπριακή Επιχειρηματική Αποστολή

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχειρηματική αποστολή της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) στην Τεχεράνη, Ιράν η οποία πραγματοποιήθηκε στις 6-7 Μαρτίου 2016.
Την πολυμελή αποστολή, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΟΕΒ κ. Χρίστο Μιχαηλίδη, συνόδευσε εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης. Στην αποστολή της ΟΕΒ συμμετείχαν 47 επιχειρηματίες προερχόμενοι από ένα ευρύ φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας του τόπου όπως τράπεζες, επιχειρήσεις ανάπτυξης γης, βιομηχανίες, ναυτιλιακές και κατασκευαστικές επιχειρήσεις και γραφεία παροχής νομικών και ελεγκτικών υπηρεσιών.
Με την έναρξη των εργασιών πραγματοποιήθηκε στην Τεχεράνη σεμινάριο το οποίο αφορούσε τις προοπτικές ανάπτυξης επενδυτικών και επιχειρηματικών συνεργασιών στην Κύπρο καθώς και στις ιδιομορφίες ανάπτυξης επιχειρηματικών συνεργασιών στο Ιράν. Στο σεμινάριο μίλησαν ο Πρόεδρος της ΟΕΒ κ. Χρίστος Μιχαηλίδης, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Σχέσεων του Ιράν Dr Mohammad Taghi Hosseini. Έγιναν επίσης παρουσιάσεις από τον εκπρόσωπο του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) κ. Μάριο Κλείτου, τον Πρόεδρο της Ιρανικής Συνομοσπονδίας Εργοδοτικών Συνδέσμων (ICEA) Dr Mohammad Otaredian και άλλους φορείς οι οποίοι παρουσίασαν την Ιρανική αγορά. Το σεμινάριο παρακολούθησαν 180 περίπου άτομα.
Στη διάρκεια της αποστολής διαπιστώθηκαν οι τεράστιες προοπτικές που υπάρχουν για συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων των δύο χωρών σε πολλούς τομείς της οικονομίας μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων κατά του Ιράν, η οικονομία του οποίου άρχισε ήδη να αναπτύσσεται ραγδαία. Οι Κύπριοι επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην αποστολή είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με 150 περίπου Ιρανούς επιχειρηματίες με τους οποίους διερεύνησαν τη δυνατότητα συνεργασίας.
Κατά τη διάρκεια της αποστολής της ΟΕΒ στο Ιράν οι Πρόεδροι των δύο Εργοδοτικών Οργανώσεων ΟΕΒ και ICEA υπέγραψαν «Μνημόνιο Συναντίληψης», το οποίο προνοεί μεταξύ άλλων τη συνεργασία σε διάφορους τομείς οικονομικής δραστηριότητας, την ανταλλαγή πληροφοριών / ενημέρωσης, τη διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων και γενικά την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας προς όφελος των Κυπριακών και Ιρανικών επιχειρήσεων.
Η ΟΕΒ επιθυμεί και δημόσια να ευχαριστήσει τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος κον Ν. Κουγιάλη, τον εκπρόσωπο του CIPA στην αποστολή, κ. Μάριο Κλείτου για τη συμβολή του, στην επιτυχία της προβολής της Κύπρου, το Υπουργείο Ενέργειας, Βιομηχανίας Εμπορίου & Τουρισμού για τη στήριξη του καθώς και τον Πρέσβη της Κύπρου στο Ιράν κον Αντρέα Κουζούπη για τη βοήθεια του.

Related Posts