elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Η ΟΕΒ στο Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP)

Σε Συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP) που πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2016, στην Θεσσαλονίκη συμμετείχε η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ).

Το CEDEFOP, είναι ένας από τους Οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος ιδρύθηκε το 1975 και έχει την έδρα του στην Ελλάδα. Αποστολή του είναι να συμβάλλει στην ανάπτυξη και υλοποίηση ευρωπαϊκών πολιτικών για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ΕΕΚ).

Παράλληλα, στοχεύει στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνεργασίας και την παροχή τεκμηριωμένων στοιχείων που συνθέτουν τη βάση της ευρωπαϊκής πολιτικής ΕΕΚ. Συνεργάζεται στενά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα κράτη μέλη, εκπροσώπους εργοδοτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, ερευνητές και επαγγελματίες στον τομέα, παρέχοντας στοιχεία σχετικά με τις εξελίξεις στην ΕΕΚ και δίνοντας την ευκαιρία για διάλογο σε θέματα πολιτικής.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του CEDEFOP η Κύπρος εκπροσωπείται από την ΟΕΒ, την ΣΕΚ και την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ). Στα πλαίσια της Συνεδρίας, στην οποία συμμετείχε η Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Μελετών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΟΕΒ, κα Μαρία Στυλιανού Θεοδώρου, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων:

· την έκθεση προόδου της υλοποίησης του προγραμματισμού του CEDEFOP κατά το 2016.

· την Ατζέντα Νέων Δεξιοτήτων που δρομολόγησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

· κατά τα έτη 2017 – 2020 στην υλοποίηση της οποίας το CEDEFOP αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο και

· την διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Προσόντων η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 5 – 9 Δεκεμβρίου, 2016.

Είναι προφανές ότι με τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις και την παγκοσμιοποίηση της οικονομίας έγινε επιτακτικότερη η ανάγκη για την διεύρυνση της μορφωτικής αναβάθμισης των ανθρώπινων πόρων, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί η σημασία και η αποτελεσματικότητα της επαγγελματικής κατάρτισης, ως αναπόσπαστο μέρος της δια βίου μάθησης και ως αυτονόητου παράγοντα οικονομικής προόδου και κοινωνικής ευημερίας.

Στο πλαίσιο υλοποίησης της αποστολής και των στόχων της, η ΟΕΒ, θα συνεχίσει να στηρίζει ένθερμα με την ενεργό συμμετοχή της, κάθε μέτρο και προσπάθεια που αποσκοπεί στην αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων, καθώς τέτοιες πρακτικές αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα μιας αποτελεσματικής και παραγωγικά διοικούμενης επιχείρησης.

Related Posts