elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Η ΟΕΒ στη Διεθνή Διάσκεψη Εργασίας (ILO)

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) συμμετέχει και φέτος στην Ετήσια Συνδιάσκεψη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) που πραγματοποιείται στη Γενεύη της Ελβετίας από τις 31 Μαΐου μέχρι τις 13 Ιουνίου.

Στο επίκεντρο της Ημερήσιας Διάταξης των εργασιών της φετινής Συνόδου βρίσκεται η συζήτηση του θέματος «Η Διευκόλυνση της Μετάβασης από την Άτυπη στην Επίσημη Οικονομία» (Facilitating Transitions from the Informal to the Formal Economy) στα πλαίσια του οποίου θα συζητηθεί εκτενώς το φαινόμενο της άτυπης απασχόλησης.

Στην Ημερήσια Διάταξη της Συνόδου βρίσκονται ακόμα και άλλα θέματα ιδιαίτερης σημασίας όπως η συζήτηση σχετικά με την δημιουργία αξιοπρεπών και παραγωγικών θέσεων εργασίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Επικεφαλής της εργοδοτικής αντιπροσωπείας είναι ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ILO κ. Μιχάλης Πήλικος. Στην αποστολή της ΟΕΒ συμμετέχει ακόμα ο Βοηθός Γενικός Διευθυντής κ. Μιχάλης Αντωνίου και ο Λειτουργός Εργασιακών Σχέσεων & Κοινωνικής Πολιτικής κ. Θεόδωρος Τζιοβάνης.

Στην διάρκεια της Συνόδου και στο περιθώριο των κύριων εργασιών της, η Κυπριακή εργοδοτική αντιπροσωπεία θα έχει επαφές και συνεργασία με ανώτερα στελέχη του ILO αλλά και με εθνικές αντιπροσωπείες διαφόρων κρατών-μελών της Οργάνωσης με τις οποίες η ΟΕΒ συνδέεται επί δεκαετίες με στενές σχέσεις συνεργασίας.

Η ΟΕΒ εκπροσωπεί στο ILO τους Κύπριους Εργοδότες ανελλιπώς από το 1960, οπότε και η Κύπρος έγινε μέλος της Διεθνούς αυτής Οργάνωσης.

Related Posts