elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Η ΟΕΒ στη Διεθνή Διάσκεψη Εργασίας: Ομιλία του Γ.Δ. στην Ολομέλεια

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) συμμετέχει και φέτος στην Ετήσια Συνδιάσκεψη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) που πραγματοποιείται στη Γενεύη της Ελβετίας από τις 30 Μαΐου μέχρι τις 10 Ιουνίου.

Στο επίκεντρο της Ημερήσιας Διάταξης των εργασιών της φετινής Συνόδου βρίσκεται η συζήτηση του θέματος «Αξιοπρεπής Εργασία στις Παγκόσμιες Αλυσίδες Εφοδιασμού» (Decent Work in Global Supply Chains) στα πλαίσια του οποίου θα συζητηθούν εκτενώς οι προοπτικές και προκλήσεις που προκύπτουν από μια αυξανόμενα αλληλεξαρτώμενη παγκόσμια οικονομία. Στην Ημερήσια Διάταξη της Συνόδου βρίσκονται ακόμα και άλλα θέματα ιδιαίτερης σημασίας όπως η αναθεώρηση της Σύστασης του ILO για την απασχόληση κατά την μετάβαση των οικονομιών από συνθήκες πολέμου σε συνθήκες ειρήνης.

Επικεφαλής της εργοδοτικής αντιπροσωπείας είναι ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ κ. Μιχάλης Αντωνίου ο οποίος σε ομιλία του ενώπιον της ολομέλειας της Συνόδου (επισυνάπτεται) ανέπτυξε τις εμπειρίες και τα μαθήματα που αποκόμισε η Κυπριακή οικονομία από τη διαχείριση της κρίσης των τελευταίων χρόνων. Στην εργοδοτική αντιπροσωπεία συμμετέχει επίσης και ο κ. Θεόδωρος Τζιοβάνη, Λειτουργός Εργασιακών Σχέσεων & Κοινωνικής Πολιτικής.

Στην διάρκεια της Συνόδου και στο περιθώριο των κύριων εργασιών της, η Κυπριακή εργοδοτική αντιπροσωπεία θα έχει επαφές και συνεργασία με ανώτερα στελέχη του ILO αλλά και με εθνικές αντιπροσωπείες διαφόρων κρατών-μελών της Οργάνωσης με τις οποίες η ΟΕΒ συνδέεται επί δεκαετίες με στενές σχέσεις συνεργασίας.

Η ΟΕΒ εκπροσωπεί στο ILO τους Κύπριους Εργοδότες ανελλιπώς από το 1960, οπότε και η Κύπρος έγινε μέλος της Διεθνούς αυτής Οργάνωσης.

Related Posts