elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Η ΟΕΒ στην BusinessEurope – Έκτακτη συνεδρία για τις σχέσεις ΕΕ – ΗΒ μετά το Brexit

Η Εκτελεστική Επιτροπή της BusinessEurope εξέτασε την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016, σε έκτακτη συνεδρία στις Βρυξέλλες, τις σχέσεις Ευρωπαϊκή Ένωσης – Ηνωμένου Βασιλείου μετά το Brexit.
Στα πλαίσια της συνεδρίας αυτής, στην οποία συμμετείχε και ο Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), κ. Μιχάλης Αντωνίου, έχει ετοιμαστεί από την BusinessEurope ενημερωτικό σημείωμα, με εξαιρετικό ενδιαφέρον, το οποίο – επισυνάπτεται αυτούσιο στα αγγλικά και σε ελεύθερη μετάφραση στα ελληνικά. Το εν λόγω έγγραφο συνοψίζει και συμπυκνώνει κατά τρόπο κατανοητό τα δεδομένα και τις ενδεχόμενες επιλογές για την επόμενη μέρα στις σχέσεις ΕΕ–ΗΒ.
Ταυτόχρονα, η Εκτελεστική Επιτροπή της BusinessEurope ενέκρινε μήνυμα με το οποίο διαβιβάζονται οι θέσεις των Ευρωπαίων Επιχειρηματιών στους ηγέτες των 27 χωρών-μελών, στην Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου και στους Προέδρους Tusk, Juncker και Schulz, οι οποίοι θα συνέλθουν στην Πρατισλάβα στις 16 τρέχοντος μηνός.
Στο περιθώριο των εργασιών της συνεδρίας της BusinessEurope, ο κ. Μ. Αντωνίου είχε χρήσιμες συζητήσεις με ομολόγους του άλλων χωρών.
Στις φωτογραφίες ο κ. Μ. Αντωνίου με την Πρόεδρο της BusinessEurope, κα Emma Marcegaglia και το Γενικό Διευθυντή, κ. Markus J. Beyrer.

Related Posts