elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Η ΟΕΒ στην Τριμερή Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) έλαβε μέρος στην Τριμερή Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου στις Βρυξέλες.

Στη Σύνοδο, στην οποία προήδρευαν από κοινού ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χέρμαν βαν Ρομπάϊ, συμμετείχαν ανωτάτου επιπέδου εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων των χωρών της υφιστάμενης Προεδρίας και των δύο επόμενων Προεδριών της ΕΕ.

Κατά την διάρκεια της σημαντικής αυτής Συνόδου, ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ κ. Μιχάλης Πήλικος ανέλυσε τις θέσεις της Οργάνωσης για την ανάπτυξη και την απασχόληση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η παρέμβαση του κ. Πήλικου επικεντρώθηκε στην ανάγκη προστασίας του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, την σημασία της μείωσης της γραφειοκρατίας και άρσης των περιορισμών στην απασχόληση για τόνωση της ανταγωνιστικότητας, την στήριξη των μέτρων απασχόλησης για τους νέους και την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας που αποτελούν εκ των σημαντικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ΕΕ έναντι των αναπτυσσόμενων χωρών.

Η ΟΕΒ συμμετέχει ανελλειπώς στα ευρωπαϊκά δρώμενα ως ο μόνος εκπρόσωπος των κυπριακών επιχειρήσεων και εργοδοτών στην BusinessEurope, την πανευρωπαϊκή οργάνωση εργοδοτών. Ο σημαντικός αυτός ρόλος αναβαθμίζεται και αποκτά ιδιαίτερη σημασία ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Related Posts