elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Η ΟΕΒ σε διάσκεψη υψηλού επιπέδου   «Ο Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων» 

>Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) συμμετείχε στην διάσκεψη υψηλού επιπέδου με θέμα «Ο Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων» που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2017 στις Βρυξέλλες.

Κατά τη διάσκεψη, πέραν των 600 συμμετεχόντων από τις αρχές των κρατών μελών, τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους κοινωνικούς εταίρους και την κοινωνία των πολιτών είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για σημαντικά κοινωνικά ζητήματα όπως η ίση πρόσβαση στην αγορά εργασίας και η ανάπτυξη δεξιοτήτων, η αντιμετώπιση της φτώχειας, οι συνθήκες απασχόλησης, το μέλλον της εργασίας σε μια ψηφιοποιημένη οικονομία και οι κοινωνικές διαστάσεις της οικονομικής και νομισματικής ένωσης.

bruss2

Η θέσπιση ενός Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία εντάσσεται στα πλαίσια των ενεργειών της για μια δικαιότερη νομισματική ένωση. Ο Πυλώνας αποσκοπεί, ανάμεσα σε άλλα, στον καθορισμό αρχών για τη στήριξη λειτουργικών και δίκαιων αγορών εργασίας και συστημάτων κοινωνικής πρόνοιας και στην δημιουργία πλαισίου αναφοράς για τον έλεγχο των εργασιακών και κοινωνικών επιδόσεων των κρατών μελών. Η πρόταση της Επιτροπής για τον Πυλώνα αναμένεται να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Μάρτιο.

Στη διάσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Antonio Tajani, ο Πρόεδρος της Κομισιόν κ. Jean-Claude Juncker και ο Αντιπρόεδρος κ. Valdis Dombrovskis, ο Γενικός Διευθυντής της πανευρωπαϊκής οργάνωσης εργοδοτών BusinessEurope κ. Marcus J. Beyrer, ο Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας των Ηνωμένων Εθνών κ. Guy Ryder, μέλη του Κολεγίου Επιτρόπων, υπουργοί κρατών μελών και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες του ευρωπαϊκού και διεθνούς εργασιακού γίγνεσθαι.

Εκ μέρους της Κυπριακής Κυβέρνησης, στη διάσκεψη συμμετείχε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα Αιμιλιανίδου. Την ΟΕΒ εκπροσώπησε ο Λειτουργός Εργασιακών Σχέσεων & Κοινωνικής Πολιτικής κ. Θεόδωρος Τζιοβάνη.

Η ΟΕΒ, μέσα στα πλαίσια υλοποίησης της αποστολής και των στόχων της, θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά και αδιάλειπτα τις εξελίξεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο με στόχο την προάσπιση και προώθηση των καλώς νοούμενων συμφερόντων των Μελών της και της κυπριακής οικονομίας.

Related Posts