elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Η ΟΕΒ με την Υπουργό Βιομηχανίας της Ελλάδας και το ΣΕΒ

Η περαιτέρω προώθηση των επιχειρηματικών συνεργασιών με κάθε τρόπο ήταν ο βασικός στόχος των συναντήσεων που ο Πρόεδρος και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ είχαν την περασμένη Δευτέρα με την Ελληνίδα Υπουργό Βιομηχανίας και το Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) της Ελλάδας.

Οι δύο αξιωματούχοι της ΟΕΒ κ.κ. Χρίστος Μιχαηλίδης και Κ. Χριστοφίδης παρευρέθησαν, μετά από πρόσκληση, σε συνεδρία του Δ.Σ. του ΣΕΒ κατά την οποία παρουσίασαν τις οικονομικές εξελίξεις στην Κύπρο καθώς και για το διαμορφούμενο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον. Τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΒ επέδειξαν ενδιαφέρον κυρίως για τον τρόπο που η Κύπρος κατάφερε να βγει έγκαιρα από το μνημόνιο και να σταθεροποιηθεί η οικονομία με θετικές προοπτικές ανάπτυξης. Κατά τη συνεδρία, ο Πρόεδρος της ΟΕΒ κατέθεσε σειρά εισηγήσεων για ενίσχυση των επιχειρηματικών συνεργασιών σε διάφορους τομείς, τόσο εντός Κύπρου όσο και σε άλλες αγορές.

Σε συνάντηση με την Ελληνίδα Υπουργό Βιομηχανίας, κα Θ. Τζάκρη, που έγινε σε συνέχεια επίσκεψης της κας Υπουργού στα γραφεία της ΟΕΒ τον περασμένο Μάρτη, συζητήθηκαν διάφοροι τρόποι συνεργασίας με στόχο την υποβοήθηση των επιχειρηματικών συνεργασιών και την ενθάρρυνση κοινών δράσεων μεταξύ των δύο χωρών. Η κα Υπουργός επέδειξε για ακόμα μια φορά έντονο ενδιαφέρον και αποφασιστικότητα στην υλοποίηση αποφάσεων, γι΄ αυτό συμφωνήθηκε η συνέχιση των επαφών με την ΟΕΒ.

Related Posts