elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Η ΟΕΒ εκφράζει την ευαρέσκεια της για τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου της Αφερεγγυότητας

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) χαιρετίζει τη ψήφιση του πλαισίου αφερεγγυότητας από την ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ύστερα από πολλούς μήνες διαβουλεύσεων ανάμεσα στους εμπλεκομένους.

Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου της αφερεγγυότητας σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη εφαρμογή του νόμου για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων, αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση της Κύπρου από τους διεθνείς μας πιστωτές. Με την ενέργεια αυτή, φαίνεται να επαναφέρονται σε τροχιά βασικοί στόχοι που είχε θέσει το Υπουργείο Οικονομικών, οι οποίοι όμως δεν μπορούσαν να δρομολογηθούν λόγω της πολύμηνης αναστολής του προγράμματος: η έξοδος στις αγορές, η βελτίωση της απόδοσης των κυπριακών ομολόγων και η προώθηση της συμμετοχή της Κύπρου στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου της αφερεγγυότητας αποτελεί ακόμα ένα θετικό βήμα στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα επενεργήσει θετικά στην αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών από Κύπριους και ξένους επενδυτές.

Φυσικά, δεν πρέπει με κανένα τρόπο να εκληφθεί ότι με τη συγκεκριμένη επιτυχία η δύσκολη και επίπονη προσπάθεια των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, των διαρθρωτικών αλλαγών και της εξυγίανσης σταματά ή έχει ολοκληρωθεί. Αντίθετα, θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες μας έτσι ώστε να συνεχίζουμε να θέτουμε γερές και υγιείς βάσεις για ανάκαμψη και επάνοδο της οικονομίας σε τροχιά προόδου και ευημερίας.

Προσδοκία της ΟΕΒ είναι και η υπεύθυνη στάση των τραπεζών και όλων των εμπλεκόμενων για ομαλοποίηση των συνθηκών της αγοράς.

Related Posts