elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Η νικήτρια του “Youth Essay Competition” 2016 Άντρη Παντούρα

Μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τις Μικρομεσαίες εταιρείες, η οποία τελείτο υπό την αιγίδα της Ευρωπαίας Επιτρόπου για θέματα Ενιαίας Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ, εντάχθηκε και ο διαγωνισμός δοκιμίου “Youth Essay Competition”, o οποίος απευθύνεται στους νέους ηλικίας 16-25 ετών, από χώρες μέλη της ΕΕ και τρίτων χωρών (εταίροι COSME).

Ο διαγωνισμός καλούσε τους νεαρούς να γράψουν έκθεση, η οποία να μην ξεπερνά τις 2.500 λέξεις και να έχει ως θέμα «Τι μπορεί να κάνει η ΕΕ για να ενθαρρύνει περισσότερους νέους να γίνουν επιχειρηματίες;». Η προθεσμία για συμμέτοχή στον διαγωνισμό ήταν μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου 2016 και η επιλογή των νικητών έγινε στις Βρυξέλες.

Η ανάγκη για τη δημιουργία αυτού του διαγωνισμού ήταν κυρίως για να γνωρίσουν οι νέοι της Ευρώπης πώς σκέφτονται σχετικά με την επιχειρηματικότητα και τις ευκαιρίες που έχουν στη χώρα τους, αλλά και της ευρύτερης Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι απαντήσεις ήρθαν από όλη την Ευρώπη και οι νέοι δεν απάντησαν μόνο στο αρχικό ερώτημα, αλλά είπαν και ό,τι άλλο είχαν στο μυαλό τους. Ένα από τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν σήμερα είναι η γραφειοκρατία και είναι απογοητευμένοι από αυτό. Επίσης, ανέφεραν για το φόβο της αποτυχίας και ό,τι γενικά χρειάζονται διαβεβαίωση.

Πρώτη νικήτρια Άντρη Παντούρα:
Η Άντρη είναι μέλος της κυπριακής Παιδοβουλής. Έχει αναπτύξει ενδιαφέρον για τα ανθρώπινα δικαιώματα και στο μέλλον θα ήθελε να ασχοληθεί για το δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Υπόλοιποι Νικητές:
Katie Williams: Εργάζεται στον τομέα του Διεθνούς Εμπορίου και είναι από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Francesco Foglia: Δημοσιογράφος για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Είναι από την Ιταλία και είναι παράλληλα υποψήφιος για MΒA.
Frici Barabas: Eπιχειρηματίας από τη Ρουμανία, ο οποίος έχει επιχείρηση για το πώς να διδάσκει άλλους για να πετύχουν στον επαγγελματικό κόσμο του online.

1ο Βραβείο
– Ένα ταξίδι πληρωμένο για να παρευρεθεί στην Συνέλευση των ΜΜΕ, στην Μπρατισλάβα, στη Σλoβακία, και να παρουσιάσει την έκθεσή του στους 600 περίπου σύνεδρους.
– Προετοιμασία για να παρουσιάσει την έκθεση πάνω σε σκηνή κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης.

2ο & 3ο Βραβείο
– Ένα βίντεο που θα παρουσιάζει την έκθεση και θα μεταδίδεται πάνω σε τοίχο κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης.

Επισυνάπτεται η έκθεση της ‘Αντρης Παντούρα.

Related Posts