elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Η ηγεσία της ΟΕΒ στην ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού

Σε ένα κλίμα εξαιρετικά εποικοδομητικό και με ταύτιση θέσεων σε όλα σχεδόν τα θέματα αρχής που αφορούν την οικονομία, κλιμάκιο της ηγεσίας της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) υπό τον Πρόεδρο της κ. Χρίστο Μιχαηλίδη, είχε στις 3 Αυγούστου 2016, συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού και με στελέχη της ανώτατης ηγεσίας του Κόμματος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΟΕΒ και αποτελεί μέρος της νέας πολιτικής της Οργάνωσης για διαμόρφωση και διατήρηση ανοιχτών καναλιών επικοινωνίας με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, με στόχο την προώθηση των πολιτικών που προάγουν τα συμφέροντα της εθνικής οικονομίας.

Ιδιαίτερα, με δεδομένη την έναρξη μιας νέας πενταετούς κοινοβουλευτικής περιόδου, η ΟΕΒ θεωρεί μείζονος σημασίας προτεραιότητα, τον «εμβολιασμό» του Νομοθετικού Σώματος με τις αντιλήψεις της πραγματικής οικονομίας, του επιχειρείν και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Οι κκ Αβέρωφ Νεοφύτου και Χρίστος Μιχαηλίδης, ανέλυσαν σειρά επί μέρους θεμάτων με κυριότερα τα εξής:

  • Εφαρμογή βιώσιμου και ποιοτικού ΓΕΣΥ,
  • αναδιάρθρωση του Δημόσιου τομέα,
  • αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα,
  • σταδιακή αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο ΦΠΑ και τον Φόρο Εισοδήματος όπως έγινε με τις οφειλές στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις,
  • σύσταση τριών Υφυπουργείων,
  • ρύθμιση των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες,
  • κίνητρα για ενίσχυση της εξωστρέφειας και προσέλκυση επενδύσεων.

ΟΕΒ και ΔΗΣΥ συμφώνησαν σε συστηματικές επαφές σε τακτά χρονικά διαστήματα για ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων που επηρεάζουν την οικονομική δραστηριότητα του τόπου.

Related Posts