elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Η Επιτροπή Ενέργειας της ΟΕΒ σε συνάντηση με τον Υπ. Γεωργίας

Πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαρτίου 2012 συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας της Επιτροπής Ενέργειας ΟΕΒ και του Υπουργού Γεωργίας, Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων, κ. Σοφοκλή Αλετράρη, για συζήτηση θεμάτων και αρμοδιοτήτων του εν λόγω Υπουργείου που συσχετίζονται με την ενέργεια.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τα πιο κάτω θέματα:

  • Απλοποίηση των διαδικασιών για αδειοδότηση έργων ΑΠΕ σε σχέση με την εκπόνηση Μελέτης Εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον για μικρά έργα ΑΠΕ, στις περιπτώσεις όπου αυτά δεν εμπίπτουν σε προστατευόμενες περιοχές ή σε περιοχές του Δικτύου Natura 2000.
  • Προώθηση και λειτουργία μονοθυριδικής εξυπηρέτησης (one-stop-shop) για αδειοδοτήσεις και γενική πληροφόρηση για θέματα ενέργειας προς ενδιαφερόμενους πολίτες ή/και επενδυτές.
  • Κατάργηση της υποχρέωσης των επενδυτών για δημοσίευση σε εφημερίδες αναφορικά με τη πρόθεση να εκπονηθεί έργο ΑΠΕ.
  • Προγραμματισμό εκστρατείας ενημέρωσης παραγωγών μεταχειρισμένων τηγανελαίων ώστε να γίνεται σωστός τρόπος διαχείρισης τους για την παραγωγή βιοκαυσίμων.
  • Τήρηση αρχείου που να παρακολουθεί όλα τα στάδια από την παραγωγή μέχρι την μεταποίηση των μεταχειρισμένων τηγανελαίων.

Η Επιτροπή Ενέργειας της ΟΕΒ θα συνεχίσει τις επαφές της με συναντήσεις με τους Υπουργούς Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού, Εσωτερικών και Οικονομικών.

Related Posts