elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Ενίσχυση των σχέσεων της ΟΕΒ με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κ.κ. Νίκο Καρτακούλλη και Αντώνη Πολεμίτη αντίστοιχα, είχε η διευθυντική ομάδα της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) υπό τον Γενικό της Διευθυντή κ. Μιχάλη Αντωνίου.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της ΟΕΒ επιβεβαίωσε την επιθυμία των δύο φορέων για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας τους, η οποία σύντομα θα συστηματοποιηθεί με την υπογραφή ενός Μνημονίου Συνεργασίας.

Οι κ.κ. Καρτακούλλης και Πολεμίτης ανέλυσαν θέματα όπως η οργάνωση της ακαδημαϊκής, διοικητικής και οικονομικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, οι επιστημονικοί και στρατηγικοί του στόχοι, το διδακτικό έργο, τα προγράμματα σπουδών, η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, η επέκταση ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων και σε άλλες χώρες, η διεθνής αναγνώριση του Πανεπιστημίου σε παγκόσμιο επίπεδο με καινοτόμες δράσεις.

Οι δύο οργανισμοί δεσμεύτηκαν να αναπτύξουν και να διευρύνουν άξονες συνεργασίας που θα σχετίζονται με τη διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με τη βιομηχανία και την επιχειρηματικότητα, τη βελτίωση της εξωστρέφειας των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και τη σύνδεση μεταξύ εκπαίδευσης και έρευνας.

Η διεύρυνση της συνεργασίας της ΟΕΒ με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα προωθεί την καλλιέργεια επιστημονικής κουλτούρας προσανατολισμένης στο επιχειρείν, επιταχύνοντας έτσι την επίτευξη στόχων θεμελιώδους σημασίας, με βασικότερους την αξιοποίηση στην Κύπρο των νέων επιστημόνων και τη μείωση της νεανικής ανεργίας.

Στην φωτογραφία οι Νίκος Καρτακούλλης, Αντώνης Πολεμίτης και Μιχάλης Αντωνίου.

Related Posts