elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για κωλυσιεργία

Η τελευταία υποβάθμιση της Κυπριακής Οικονομίας από τον οίκο Moody’ s είναι δυστυχώς η τελευταία μια σειράς υποβαθμίσεων και θα έπρεπε να μας θέσει όλους σε εγρήγορση ώστε επιτέλους να διορθώσουμε τα μεγάλα διαρθρωτικά προβλήματα της Κυπριακής Οικονομίας. Δυστυχώς όμως ο συντεχνιασμός και ο κομματισμός δεν επιτρέπουν στην κοινωνία να προχωρήσει μπροστά υιοθετώντας τα αναγκαία μέτρα.

Προειδοποιούμε για τελευταία φορά ότι δεν έχουμε καθόλου χρόνο για περαιτέρω καθυστερήσεις επικαλούμενοι διάφορες προφάσεις.

Η περίοδος αυτή είναι κρίσιμη ως προς το κατά πόσο θα παραμείνουμε στην οικογένεια των σύγχρονων κρατών ή θα οδηγηθούμε στο περιθώριο των οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων. Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και οι επιχειρήσεις μέλη της συμπεριφερόμενες κοινωνικά υπεύθυνα είναι πάντοτε έτοιμες να επωμισθούν τα αναλογούντα βάρη. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει μονόπλευρα για να συντηρηθεί ένα σπάταλο κράτος που δεν καταβάλλει καμία προσπάθεια περιορισμού των εξόδων του.

Κύριο εμπόδιο στις διαρθρωτικές αλλαγές στο κρατικό μισθολόγιο, στις συντάξεις και στα άλλα ωφελήματα του δημοσίου είναι οι παρωχημένες αντιλήψεις για «κεκτημένα» και απαραβίαστα δικαιώματα. Ταυτόχρονα η λανθασμένη εκτίμηση περί πολιτικού κόστους οδηγεί ορισμένες πολιτικές δυνάμεις στο να διστάζουν να υιοθετήσουν μέτρα για εξυγίανση της οικονομίας. Παραγνωρίζεται το γεγονός ότι το πολιτικό κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο αν συνεχίζοντας την αναβλητικότητα μας και μη παίρνοντας μέτρα οδηγηθούμε στο μηχανισμό στήριξης όπου θα μας επιβληθούν πολύ πιο επώδυνα μέτρα.

Related Posts