elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος το κύριο θέμα στην 5η Ευρ. Συνέλευση των ΜΜΕ στην Σλοβακία

Η Ευρωπαϊκή Συνέλευση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που συνήλθε στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και αυτή την χρονιά. Η Συνέλευση ήταν πλούσια από εκδηλώσεις και περιελάβανε ομιλίες, δικτύωση, εκδηλώσεις, επιχειρηματικές ξεναγήσεις, βραβεία, εργαστήρια και συζητήσεις. Το πιο σημαντικό της όλης διοργάνωσης ήταν ο στόχος για τη δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος για όλες τις ΜΜΕ της Ευρώπης. Στη Συνέλευση συμμετείχε ο κ. Κώστας Χριστοφίδης Αν. Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ).

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης ο Υφυπουργός της Κυβέρνησης της Σλοβακίας στον χαιρετισμό του τόνισε τη σημασία που έχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την οικονομία της ΕΕ αλλά και κάθε χώρας χωριστά. Επίσης, από το βήμα της Συνέλευσης η Επίτροπος κα Bienkowska ενθάρρυνε τις καινοτόμες εταιρείες να παραμείνουν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να τη μεταμορφώσουν σε “Silicon Valley”, αντί να προσπαθούν να δώσουν τις ιδέες και τις καινοτομίες τους εκτός συνόρων. Αναγνώρισε, επίσης την ανάγκη ότι θα πρέπει να διευκολυνθούν οι νεοφυείς (startups) εταιρίες και γενικά εξέφρασε το όραμά της για μια πιο φιλική Ευρώπη προς αυτές, με εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών και πρακτικών.

Αξιοσημείωτο επίσης γεγονός κατά τη Συνέλευση αποτέλεσε η ομιλία της δεκαεξάχρονης Κύπριας Άντρης Πανδούρας, η οποία είχε βραβευθεί στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Έκθεσης Νεολαίας με θέμα «Μην εργάζεστε μόνο για τη Νεολαία, αλλά δουλέψτε μαζί τους. Ρωτήστε τους για την άποψή τους και δείξτε τους ότι νοιάζεστε».

Παράλληλα, μέσα από την υψηλού επιπέδου στρογγυλής τραπέζης συζήτηση για την εκπαίδευση στην επιχειρηματικότητα, δόθηκε το έναυσμα σε νεαρούς επιχειρηματίες να συζητήσουν τα θέματα που αντιμετωπίζουν όπως είναι τα κίνητρα, η εκπαίδευση και η υλοποίηση της ιδέας τους. Επίσης, στη συζήτηση έγινε αναφορά για το πώς θα είναι η οικονομία μετά από δέκα χρόνια δίνοντας τον λόγο σε όλους να εκφράσουν το όραμά τους για την επιχειρηματικότητα το 2026. Οι απόψεις εστιάστηκαν στην επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν, αλλά και στην ενίσχυση της θετική εμπειρίας που θα πρέπει να λαμβάνουν οι πελάτες.

Στα πλαίσια της Συνέλευσης απονεμήθηκαν τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης Επιχειρήσεων (EEPA) στις κατηγορίες: Επιχειρηματικότητα, εκκίνηση και ανάπτυξη των νεοφυών εταιρειών (startups), ευκαιρίες στη διεθνή αγορά καθώς και πράσινες αγορές.

Στην φωτογραφία εμφανίζονται από δεξιά: κ. Κώστας Χριστοφίδης, Αν. Γενικός Διευθυντής (ΟΕΒ), κ. Χρίστος Φωτιάδης και ο κ. Κωνσταντίνος Καραγιώργης από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Related Posts