elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Βράβευση Επιχειρήσεων για Εφαρμογή Καλών Πρακτικών Ισότητας των Φύλων

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων διοργάνωσε, για τέταρτη συνεχόμενη φορά, τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016, στο ξενοδοχείο Hilton Cyprus, τελετή βράβευσης των επιχειρήσεων που πιστοποιήθηκαν το 2016 από τον Εθνικό Φορέα Πιστοποίησης. Η βράβευση έγινε από την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου.
Οι εταιρείες αιτήθηκαν, ύστερα από ανοικτή πρόσκληση, και πέτυχαν πιστοποίησης στο πλαίσιο του Κυπριακού Μοντέλου Πιστοποίησης Επιχειρήσεων για την Εφαρμογή Καλών Πρακτικών για την Ισότητα των Φύλων στο Εργασιακό Περιβάλλον.
Το «Μοντέλο Πιστοποίησης Επιχειρήσεων για την Εφαρμογή Καλών Πρακτικών για την Ισότητα των Φύλων στο Εργασιακό Περιβάλλον» ανέπτυξε η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) στα πλαίσια του συγχρηματοδοτούμενου Έργου «Δράσεις για Μείωση του Χάσματος Αμοιβών Μεταξύ Ανδρών και Γυναικών», που υλοποιήθηκε από το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων την περίοδο 2010 – 2015.
Βάσει του Μοντέλου, το 2014, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, συστάθηκε ο Εθνικός Φορέας Πιστοποίησης Επιχειρήσεων για την Εφαρμογή Καλών Πρακτικών για την Ισότητα των Φύλων στο Εργασιακό Περιβάλλον, ο οποίος υπάγεται στο Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ο Φορέας πιστοποιεί επιχειρήσεις, οι οποίες εφαρμόζουν πολιτικές που διασφαλίζουν στο προσωπικό τους συνθήκες ισότητας των φύλων, ισότητας ευκαιριών ανέλιξης, συμφιλίωσης επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, αντιμετώπισης της σεξουαλικής παρενόχλησης και ειδικότερα την αρχή της ίσης αμοιβής μεταξύ ανδρών και γυναικών για ίδια εργασία ή εργασία ίσης αξίας.
Σύμφωνα με το Κυπριακό Μοντέλο Πιστοποίησης, οι επιχειρήσεις έχουν το δικαίωμα να αιτηθούν για δύο είδη πιστοποίησης: 
(α) ολοκληρωμένου συστήματος προώθησης της ισότητας των φύλων στον εργασιακό χώρο και να λάβουν την πιστοποίηση «Εργοδότης Ισότητας», ή 
(β) συγκεκριμένης καλής πρακτικής (best practice) και να λάβουν την πιστοποίηση «Καλή/ές Πρακτική/ές». 
 
Μέχρι στιγμής έχουν πιστοποιηθεί από τον Φορέα Πιστοποίησης 40 εταιρείες: 19 ως Εργοδότες Ισότητας και 21 ως Εργοδότες που εφαρμόζουν Καλές Πρακτικές.
 
Οι εταιρείες που βραβεύθηκαν στην 4η απονομή πιστοποιήσεων είναι οι ακόλουθες:
1. Kanika Hotels Ltd για την πιστοποίηση 9 Καλών Πρακτικών.
2. Logicom Puplic Ltd για την πιστοποίηση 1 Καλής Πρακτικής.
3. Logicom Solutions Ltd για την πιστοποίηση 1 Καλής Πρακτικής.
4. Newcytech Business Solutions Ltd για την πιστοποίηση 1 Καλής Πρακτικής.
5. M.G.F.K. Energy Ltd για την πιστοποίηση 4 Καλών Πρακτικών.
6. Universal Life Insurance Public Co. Ltd για την πιστοποίηση 6 Καλών Πρακτικών.

Related Posts