elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Απονομή Βραβείων Γυναικείας Αριστείας «ΕΡΙΦΥΛΗ» (Video)

OΕΒ – ΚΟΓΕΕ
Βραβεία Γυναικείας Αριστείας «ΕΡΙΦΥΛΗ» –
Απονομή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017, η τελετή απονομής των πρώτων Βραβείων Γυναικείας Αριστείας «ΕΡΙΦΥΛΗ», παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Τα Βραβεία «Εριφύλη» αποτελούν πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών (ΚΟΓΕΕ).

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΟΕΒ κ. Χρίστος Μιχαηλίδης, επεσήμανε ότι τα Βραβεία έχουν θεσπιστεί στο πλαίσιο των ευρύτερων δραστηριοτήτων των δύο οργανώσεων με σκοπό να αναδείξουν και να τιμήσουν τον στρατηγικό ρόλο των γυναικών στην ανάπτυξη της σύγχρονης οικονομίας, της καινοτομίας και της προαγωγής της επιχειρηματικότητας.

Οι Βραβευθείσες επιλέγηκαν από την Επιτροπή Αξιολόγησης των Βραβείων ανάμεσα από ένα σημαντικό αριθμό αξιόλογων υποψηφιοτήτων. Η Επιτροπή απαρτίζεται από την Επίτροπο Ισότητας, τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της ΟΕΒ, την Πρόεδρο της ΚΟΓΕΕ, τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τον Ανώτερο Λειτουργό Εμπορίου & Βιομηχανίας του Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και εκπρόσωπο της ΟΠΑΠ Κύπρου.

Κατά την τελετή, απονεμήθηκαν τα Βραβεία:

• «Γυναίκα Επιχειρηματίας»: Επιβράβευση των γυναικών που διευθύνουν με επιτυχία επιχειρήσεις ή οργανισμούς. Η Επιτροπή Αξιολόγησης έλαβε υπόψη ανάμεσα σε άλλα, τον τρόπο ανάπτυξης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, την επίδειξη προοδευτικών πολιτικών σε σχέση με την διαχείριση των επιχειρήσεων και του ανθρώπινου δυναμικού και την εταιρική κοινωνική ευθύνη. Το Βραβείο Γυναίκα Επιχειρηματίας «Εριφύλη» 2016 απονεμήθηκε στην κα Ειρένα Γεωργιάδου, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας Δημόσια Εταιρεία Λτδ.

• «Γυναίκα Ηγέτης»: Οι γυναίκες αυτές τιμούνται για την επαγγελματική αριστεία, την κοινωφελή εργασία και την προώθηση και ενίσχυση των γυναικών επαγγελματιών, επιχειρηματιών και εργαζομένων. Το Βραβείο «Γυναίκα Ηγέτης» 2016 απονεμήθηκε στην κα Ανδρούλα Βασιλείου, η οποία έχει επιδείξει ηγετικές ικανότητες και έχει σημαντική εμπλοκή στα κοινά στην Κύπρο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα Βραβεία απένειμε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος σε ομιλία του (επισυνάπτεται) τόνισε τον τεράστιο ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν οι γυναίκες στη σημερινή οικονομία σημειώνοντας ότι, «Η «Εριφύλη», ο θεσμός βραβείων που σήμερα εγκαινιάζουμε, είμαι βέβαιος πως μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό κίνητρο διέγερσης των αντανακλαστικών της κοινωνίας μας, η οποία έχει συνηθίσει να αντιμετωπίζει τις ηγέτιδες ως την εξαίρεση σε ένα κανόνα ανδρών ηγετών.» Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγχάρηκε επίσης ΟΕΒ και ΚΟΓΕΕ για την πρωτοβουλία αυτή.

Στην τελετή παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κρατικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι ιδιωτικών φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων και μεγάλος αριθμού επιχειρηματιών.

Θερμές ευχαριστίες στην ΟΠΑΠ Κύπρου, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε με ενθουσιασμό την προσπάθεια των δύο Οργανώσεων και ήταν ο μέγας χορηγός της εκδήλωσης.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΡΙΦΥΛΗ-2

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΡΙΦΥΛΗ-3

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΡΙΦΥΛΗ-4

Περισσότερες φωτογραφίες

Related Posts