elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΑΝΤ1: Καμπανάκι για τις συντάξεις. Αδυναμίες διαπιστώνουν Υπουργεία και ΟΕΒ (video)

Καμπανάκι για τις συντάξεις. Αδυναμίες διαπιστώνουν Υπουργεία και ΟΕΒ
Ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 για το Συνέδριο της ΟΕΒ, Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016
του Κυριάκου Κυριακίδη
Μονόδρομο αποτελεί πλέον η ανάγκη για εκσυγχρονισμό του συστήματος συνταξιοδότησης, διαπιστώνουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας. Αυτό αναφέρθηκε στο συνέδριο που διοργάνωσε η ΟΕΒ, στη Λευκωσία με θέμα, “Οι προκλήσεις και οι προοπτικές του συνταξιοδοτικού συστήματος στην Κύπρο”.

Μιλώντας στο συνέδριο που διοργάνωσε η ΟΕΒ, η υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, επισήμανε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, να προβούν σε διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου στο συνταξιοδοτικό.

Την ομιλία της ανέγνωσε ο Διευθυντής του Τμήματος Εργασίας, Αλέξανδρος Αλεξάνδρου.”Αναφορικά με σειρά μεταρρυθμιστικών δράσεων στον τομέα των ταμείων επαγγελματικών συνταξιοδοτικών παροχών και ταυτόχρονα να προχωρήσουμε σε ενέργειες για ενίσχυση των δομών της εποπτείας των ταμείων επαγγελματικών συνταξιοδοτικών παροχών”, είπε.

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης οικονομικών στο υπουργείο Οικονομικών Γιώργος Παντελή, ανέφερε ότι η κυβέρνηση προωθεί τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, ώστε η παροχή των επαγγελματικών και ιδιωτικών συντάξεων, να διασφαλίζει τα εισοδήματα των πολιτών κατά την τρίτη ηλικία.

Ρεπορτάζ ΑΝΤ1

Στην ανάγκη διασφάλισης επαρκών συνταξιοδοτικών παροχών και στον ιδιωτικό τομέα, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΟΕΒ Χρήστος Μιχαηλίδης, λέγοντας πως ήρθε ο καιρός να μπούμε όλοι οι φορείς σε ένα γόνιμο διάλογο.

Άλλοι ομιλητές, τόνισαν πως η ύπαρξη μεγάλου αριθμού και πολύ μικρού μεγέθους ταμείων προνοίας, αποτελεί τροχοπέδη στην επίτευξη οικονομιών κλίμακας, αυξάνοντας παράλληλα το κόστος για τα εμπλεκόμενα μέρη.

Related Posts