elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Πραγματοποίηση ημερίδας REACH και CLP

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2018, στα Γραφεία της ΟΕΒ, στη Λευκωσία, η διάλεξη με τίτλο «Κανονισμός REACH και επιπτώσεις των χημικών ουσιών στην υγεία και το περιβάλλον, Κανονισμός CLP – Ταξινόμηση, επισήμανση και συσκευασία ουσιών και μειγμάτων».

Προσκεκλημένες ομιλήτριες της διάλεξης ήταν η Τασούλα Κυπριανίδου – Λεοντίδου, Λειτουργός Επιθεώρησης Εργασίας 1ης τάξης και Συντονίστρια του Κλάδου Χημικών Ουσιών στο Τμήμα Επιεθώρησης Εργασίας (ΤΕΕ) και η Δρ Μαρία Παλαιομυλίτου, Λειτουργός Επιθεώρησης Εργασίας, στον Κλάδο Χημικών Ουσιών του ΤΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης η κα Κυπριανίδου – Λεοντίδου αναφέρθηκε στις πρόνοιες του Ευρωπαϊκού Κανονισμού REACH και τις υποχρεώσεις των επηρεαζόμενων παραγωγών και εισαγωγέων χημικών προϊόντων και μειγμάτων.

H Δρ Παλαιομυλίτου αναφέρθηκε στο ρόλο και τις υποχρεώσεις των επηρεαζόμενων εταιρειών που προκύπτουν από την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού CLP, ο οποίος καθορίζει τα κριτήρια για την Ταξινόμηση (Classification), Επισήμανση (Labelling) και Συσκευασία (Packaging) των χημικών ουσιών και των χημικών μειγμάτων.


Οι παρουσιάσεις είναι διαθέσιμες πιο κάτω:

Κανονισμός REACH

Κανονισμός_CLP

 

Related Posts