elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Προώθηση διαβουλεύσεων Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον τομέα χάλυβα και τη διαφοροποίηση αλυσίδων εφοδιασμού

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) σας ενημερώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση δύο θέματα που αφορούν τον τομέα του χάλυβα και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των ευρωπαϊκών αλυσίδων εφοδιασμού.

1. Εφαρμογή του νέου Κανονισμού της ΕΕ για τον Χάλυβα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά απόψεις σχετικά με την εφαρμογή του νέου Κανονισμού της ΕΕ για τον Χάλυβα και τη λειτουργία του συστήματος δασμολογικών ποσοστώσεων (Tariff Rate Quotas – TRQs), το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου 2026.

Η διαβούλευση απευθύνεται, μεταξύ άλλων, σε παραγωγούς και χρήστες χάλυβα, επιχειρήσεις, επιχειρηματικές οργανώσεις και άλλους ενδιαφερόμενους οικονομικούς φορείς.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής: 11 Οκτωβρίου 2026

Περισσότερες πληροφορίες και υποβολή απόψεων:
https://policy.trade.ec.europa.eu/consultations/monitoring-functioning-new-eu-steel-regulation_en

2. Call for Evidence – Διαφοροποίηση των αλυσίδων εφοδιασμού

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί επιχειρήσεις και οργανισμούς να καταθέσουν στοιχεία, εμπειρίες και απόψεις σχετικά με τις προκλήσεις στη διαφοροποίηση των αλυσίδων εφοδιασμού, τις στρατηγικές εξαρτήσεις της ΕΕ, την αποτελεσματικότητα των υφιστάμενων εργαλείων πολιτικής και πιθανά νέα μέτρα για ενίσχυση της οικονομικής ανθεκτικότητας.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής: 27 Οκτωβρίου 2026

Περισσότερες πληροφορίες και υποβολή απόψεων:
https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/19397-Trade-proposal-for-a-new-trade-instrument-Diversify-EU-to-help-diversification-and-economic-resilience_en

Οι πιο πάνω διαβουλεύσεις ενδέχεται να ενδιαφέρουν ιδιαίτερα επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της βιομηχανίας, της μεταποίησης, του εμπορίου, των εισαγωγών και εξαγωγών, των κατασκευών, της ενέργειας, των μεταφορών και των υπηρεσιών logistics.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εξετάσουν τις σχετικές διαβουλεύσεις και, εφόσον το επιθυμούν, να υποβάλουν απευθείας τις απόψεις και εισηγήσεις τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω των πιο πάνω συνδέσμων, εντός των καθορισμένων προθεσμιών.


Related Posts