elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Η ΟΕΒ καλωσορίζει τον CIBA στις τάξεις των Μελών της

Πραγματοποιήθηκε στις 8 Απριλίου 2022 συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), κύριου Αντώνιου Αντωνίου και της Προέδρου του Cyprus International Business Association (CIBA), κυρίας Δόξιας Νίκια Χατζηβασιλείου στα γραφεία της ΟΕΒ στη Λευκωσία.

 

Η απόφαση του CIBA να ενταχθεί στις τάξεις των Μελών της Ομοσπονδίας το τελευταίο τρίμηνο του 2021 αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την ΟΕΒ, καθώς επιβεβαιώνονται και ενισχύονται περαιτέρω οι σχέσεις της με τις επιχειρήσεις διεθνών δραστηριοτήτων που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

 

O CIBA δημιουργήθηκε το 1992 με πρωτοβουλία εκλεκτών ξένων επιχειρηματιών που είχαν αποφασίσει να μεταφέρουν τις διεθνείς δραστηριότητες των επιχειρήσεων τους στην Κύπρο, προκειμένου να επωφεληθούν από τη στρατηγική θέση του νησιού γεφυρώνοντας την Ευρώπη με τη Μέση Ανατολή, Αφρική και Άπω Ανατολή, καθώς και για να επωφεληθούν του μεσογειακού κλίματος και του μάλλον απλού αλλά ανταγωνιστικού και αποτελεσματικού φορολογικού της καθεστός.

 

Ο CIBA εργάζεται ως η στρατηγική φωνή των Επιχειρήσεων Διεθνών Δραστηριοτήτων στο νησί και στόχος του είναι να αφουγκράζεται, να κατανοεί, να προωθεί και να στηρίζει τις ανάγκες και τις θέσεις των Μελών του, να ενημερώνει για τυχόν θέματα που αφορούν τον τομέα, να προωθεί την επιχειρηματική αριστεία και να προωθεί την δικτύωση τόσο μεταξύ των Μελών του όσο και μεταξύ των Μελών και της κρατικής μηχανής.

 

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές που δημιουργούνται στον υπό αναφορά τομέα, καθώς και τα προβλήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα μέλη που εκπροσωπεί. Επίσης, συζητήθηκαν οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και των κυρώσεων επί της Ρωσίας και πως αυτές αναμένεται να επηρεάσουν τις επιχειρήσεις διεθνών δραστηριοτήτων με έδρα την Κύπρο.

 

Οι απόψεις και θέσεις που ΟΕΒ και CIBA προωθούν σε θέματα σχετικά με τις επιχειρήσεις Διεθνών Δραστηριοτήτων είναι ταυτόσημες και η συστηματοποίηση της σχέσης των δύο φορέων θα πολλαπλασιάσει την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών και θα ενισχύσει τη διεισδυτικότητα των απόψεων τους στη κοινή γνώμη και στους αρμόδιους φορείς.

 

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒ καλωσόρισε τον CIBA διαβεβαιώνοντας την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας και στήριξης από την Ομοσπονδία, ενώ σε δηλώσεις της η Πρόεδρος του Συνδέσμου ανέφερε ότι ως Μέλος της ΟΕΒ o Σύνδεσμος θα έχει την ευχέρεια να προωθεί ακόμη πιο αποτελεσματικά τις θέσεις του.

 

Related Posts