ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Η ΟΕΒ στο  Civil Society Media Seminar στη Μαδρίτη

Πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη κατά το διήμερο 23 και 24 Νοεμβρίου 2017 το Civil Society Media Seminar της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ). Τίτλος του  σεμιναρίου ήταν «Ο ρόλος της κοινωνίας των πολιτών σε ένα κόσμο παγκοσμιοποιημένων επικοινωνιών«. Στη διάρκεια του σεμιναρίου αναπτύχθηκαν από έγκριτους προσκεκλημένους ομιλητές επίκαιρα θέματα όπως: ο λαϊκισμός, οι ψευδείς ειδήσεις (fake news) και η ρητορική μίσους μέσα από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πόσο εύκολα μπορεί να διαδοθεί ένα ψέμα στην εποχή των smartphones; Μπορεί οποιοσδήποτε να παριστάνει το δημοσιογράφο μέσω ενός λογαριασμού κοινωνικού δικτύου; Επηρεάζεται η κρίση των πολιτών σε εθνικές εκλογές και δημοψηφίσματα από την εισροή πληροφοριών αμφιβόλου αξιοπιστίας που τον κατακλύζουν; Ακραίες πράξεις μίσους, βίας, ξενοφοβίας ακόμα και προς όφελος της τρομοκρατίας είναι απότοκο της ανεξέλεγκτης πληροφόρησης που έχει δημιουργηθεί; Όλα αυτά τα ερωτήματά και ακόμα περισσότερα ανέπτυξαν οι ομιλητές του σεμιναρίου σε τρία πάνελ συζητήσεων προκαλώντας το μεγάλο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.

Στο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Ισπανικού Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου (CES) στην ισπανική πρωτεύουσα, συμμετείχαν εκπρόσωποι εργοδοτικών οργανώσεων, και εργαζομένων, λειτουργοί των μέσων μαζικής ενημέρωσης καθώς επίσης και αντιπροσωπείες άλλων οργανωμένων συνόλων. Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) εκπροσωπήθηκε από τον Λειτουργό Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Οικονομίας κ. Μάρκο Καλλή.


 

Στις φωτογραφίες στιγμιότυπα από το Σεμινάριο.

eesc3a