Νέα

Συνάντηση ΓΔ ΟΕΒ με Πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου

αναρτήθηκε στις 17 Ιαν 2017, 5:37 π.μ. από το χρήστη Admin 2

1
7 Ιανουαρίου 2017.

Συνάντηση μέσα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα είχαν την Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017 ο Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), κ. Μιχάλης Αντωνίου, με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ), κ. Γιώργο Φράγκο. 

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΕΒ στη Λευκωσία, παρά τον εθιμοτυπικό της χαρακτήρα, έδωσε την ευκαιρία στους δύο άντρες να ανταλλάξουν απόψεις αναφορικά με το παρόν και το μέλλον του Τύπου στον τόπο μας. 

Αντωνίου και Φράγκος, και οι δύο με ενεργό δραστηριότητα πέραν των 25 ετών, έκαναν αναδρομή στις καλές και κακές στιγμές από την εμπειρία τους με τα Συνδικαλιστικά δρώμενα στον Τύπο, συμφώνησαν ότι οι δραματικές αλλαγές στον τομέα δημιούργησαν εντελώς καινούργια δεδομένα τα οποία διατηρούν τον Τύπο σε ρευστότητα. 

Ο Πρόεδρος της ΕΣΚ και ο Γενικός Διευθυντή της ΟΕΒ εξέφρασαν την ισχυρή τους επιθυμία να διερευνήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο Οργανώσεων και να προωθήσουν κοινές δραστηριότητες προς όφελος τόσο των Μελών τους όσο και της κυπριακής κοινωνίας ευρύτερα. Προς τούτο δεσμεύτηκαν να συναντηθούν σύντομα εκ νέου διευρυμένα κλιμάκια ΟΕΒ και ΕΣΚ για διερεύνηση των προσφερόμενων ευκαιριών συνεργασίας.

Τρία Νέα Μέλη στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΕΒ

αναρτήθηκε στις 12 Ιαν 2017, 12:45 π.μ. από το χρήστη Admin 3

12 Ιανουαρίου 2017   

Τα τρία νέα Μέλη στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΕΒ είναι οι κ.κ. Φάνος Καραντώνης, Ανδρέας Συλικιώτης και Παύλος Φωτιάδης.

Επισυνάπτονται τα βιογραφικά σημειώματα τους.Βραβεία Γυναικείας Αριστείας «ΕΡΙΦΥΛΗ» 2016

αναρτήθηκε στις 12 Ιαν 2017, 12:02 π.μ. από το χρήστη Admin 3   [ ενημερώθηκε 12 Ιαν 2017, 12:09 π.μ. ]

12 Ιανουαρίου 2017  

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και η Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επαγγελματιών Επιχειρηματιών (ΚΟΓΕΕ) συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται ενεργά και με ποικίλους τρόπους στα θέματα της συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας και γενικά στην Κυπριακή Οικονομία, με στόχο την ανάδειξη των δυνατοτήτων τους αλλά και την προαγωγή της ισότητας ανδρών και γυναικών σε όλους τους τομείς. 


Στα πλαίσια των πιο πάνω δραστηριοτήτων, ΟΕΒ και ΚΟΓΕΕ αποφάσισαν την θέσπιση των Ετήσιων Βραβείων Γυναικείας Αριστείας «ΕΡΙΦΥΛΗ». Σκοπός των Βραβείων είναι να επιβραβεύσουν και να τιμήσουν τον στρατηγικό και σημαντικό ρόλο των γυναικών στην ανάπτυξη της σύγχρονης οικονομίας, της καινοτομίας και της προαγωγής της επιχειρηματικότητας μέσα από τα πρότυπα της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας. 


Η πρώτη απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017, στην παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Royal Hall στη Λευκωσία και τα βραβεία που θα απονεμηθούν είναι τα εξής:

(α) «Γυναίκα Επιχειρηματίας»
(β) Τιμητικό βραβείο «Γυναίκα Ηγέτης»

Μέγας χορηγός της τελετής είναι ο ΟΠΑΠ Κύπρου.
Η συμμετοχή στην τελετή είναι συγκεκριμένη και γίνεται μόνο με ιδιαίτερες προσκλήσεις.

Τουριστικό Φόρουμ ΟΕΒ - ΣΤΕΚ: Ο ρόλος των τοπικών αρχών στην υπηρεσία του τουρισμού

αναρτήθηκε στις 11 Ιαν 2017, 6:45 π.μ. από το χρήστη Admin 4

11 Ιανουαρίου 2017  

Πάνελ για τα προβλήματα, τις λύσεις και την
τουριστική ανάπτυξη των περιοχών της Κύπρου
Δήμαρχοι και κοινοτάρχες των τουριστικών περιοχών της Κύπρου αναμένεται να δώσουν το παρόν τους στο Τουριστικό Φόρουμ που διοργανώνει στις 24 Ιανουαρίου 2017, η ΟΕΒ (Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων) και ο ΣΤΕΚ (Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου), στο ξενοδοχείο Hilton Park, στη Λευκωσία. 

Στο Τουριστικό Φόρουμ ΣΤΕΚ-ΟΕΒ, πέραν των αρχικών παρουσιάσεων από τους διεθνούς κύρους ομιλητές, θα πραγματοποιηθούν τρεις συζητήσεις πάνελ οι οποίες στοχεύουν στο να καταδείξουν τις προσκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές περιοχές της χώρας μας, να συζητήσουν ενδεχόμενες λύσεις και στη βάση καλών πρακτικών να αναδείξουν τρόπους με τους οποίους οι τοπικές αρχές μαζί με τους κοινωνικούς εταίρους και το κράτος μπορούν να συμβάλουν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής τους. 

Στόχος των συζητήσεων αυτών είναι η βελτίωση της ποιότητας του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος και κατ' επέκταση του τουρισμού της χώρας μας που θα έχει όφελος όχι μόνο για τους τουρίστες αλλά και για την κυπριακή κοινωνία στο σύνολό της. 

Στο πρώτο πάνελ με συντονιστές τους Γενικούς Διευθυντές της ΟΕΒ και του ΣΤΕΚ, κ. Μιχάλη Αντωνίου και κ. Χρυσαίμιλη Ψηλογένη αντίστοιχα, έμφαση θα δοθεί στα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές περιοχές. Στο πάνελ θα συμμετέχουν η Επίτροπος Περιβάλλοντος, κ. Ιωάννα Παναγιώτου, ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ, κ. Στέλιος Αχνιώτης, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας Κύπρου, Αστυνομικός Διευθυντής Γερμασόγειας, κ. Σολωμός Σολωμού και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Carob Mill Restaurants Ltd, κ. Μάριος Νικολάου. 

Πιθανές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές περιοχές θα επιχειρήσει να εισηγηθεί το δεύτερο πάνελ του Φόρουμ με συντονιστή τον Πρόεδρο του ΚΟΤ, κ. Άγγελο Λοΐζου. Στο πάνελ θα τοποθετηθούν και θα δώσουν τις δικές τους προτάσεις ο Πρόεδρος του Πολεοδομικού Συμβουλίου, Δρ. Παύλος Φιλίππου, ο τέως Πρόεδρος Επιτροπής Παραλιών, κ. Άγγελος Γεωργίου, ο Δήμαρχος Λάρνακας, κ. Ανδρέας Βύρας, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, κ. Θεόδωρος Πυρίλλης, ο Κοινοτάρχης Αγίου Τύχωνα, κ. Πάμπος Ιωάννου και το Μέλος του ΔΣ του ΣΤΕΚ και Εκτελεστικός Πρόεδρος της Muskita Hotels, κ. Χρίστος Μουσκής. 

Τέλος, με τη συμμετοχή των Δημάρχων Μυκόνου και Σαντορίνης οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα παραδείγματα των περιοχών τους, το τρίτο πάνελ θα καταπιαστεί με το θέμα των επιτυχημένων πρακτικών τουριστικής ανάπτυξης και μέσω του διαλόγου που θα εξελιχθεί, θα ακουστούν εισηγήσεις για δημιουργία περαιτέρω ανάπτυξης που θα βοηθήσει στην προσέλκυση επιπρόσθετου ποιοτικού τουρισμού. Εκτός από τον Δήμαρχο Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνο Κουκά και τον Δήμαρχο Σαντορίνης, κ. Αναστάσιο-Νικόλαο Ζώρζο, στο πάνελ θα συμμετέχουν ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, κ. Γιάννης Καρούσος και εκπρόσωποι των δημαρχείων Λεμεσού και Πάφου. Συντονιστής του πάνελ θα είναι ο κ. Γιάννος Παπαδόπουλος, Πρώην Διευθυντής του Τμήματος Πολεοδομίας 

Στο Τουριστικό Φόρουμ ΣΤΕΚ-ΟΕΒ θα παραστούν επίσης ομιλητές διεθνούς κύρους όπως η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Συνδεδεμένων Μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Yolanda Perdomo, ο Τουριστικός Σύμβουλος Υπεύθυνος για τη δημιουργία της νέας Στρατηγικής Τουρισμού της Κύπρου και του Εθνικού Πλάνου Μάρκετινγκ της Ισπανίας, Eulogio Bordas, και η Βούλα Πατουλίδου ως Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης. 

Η Cyta είναι ο Στρατηγικός Συνεργάτης του Τουριστικού Φόρουμ ΣΤΕΚ-ΟΕΒ, το οποίο επίσης στηρίζει ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού και η Hermes Airports. Χορηγός αερομεταφορών είναι η Aegean Airlines. 

Για περισσότερες πληροφορίες και προκράτηση θέσεων μπορείτε να επικοινωνείτε με το 22374433.

Ενημερωτική Παρουσίαση: «Επιβίωση & Ευημερία» - Πρακτικές Εφαρμογές των Αρχών του Examinership (Εξεταστής Εταιρείας)

αναρτήθηκε στις 11 Ιαν 2017, 1:25 π.μ. από το χρήστη Admin 3   [ ενημερώθηκε 13 Ιαν 2017, 3:37 π.μ. ]

11 Ιανουαρίου 2017   


Ενημερωτική Παρουσίαση:  
«Επιβίωση & Ευημερία» - Πρακτικές Εφαρμογές των Αρχών του Examinership (Εξεταστής Εταιρείας)  
Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) σε συνεργασία με την Baker Tilly διοργανώνουν παρουσίαση με θέμα «Επιβίωση & Ευημερία» Πρακτικές Εφαρμογές των Αρχών του Examinership (Εξεταστής Εταιρείας), η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 15.00 στο Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία

Αυτούσια η πρόσκληση καθώς και περισσότερες πληροφορίες για το θέμα της παρουσίασης, επισυνάπτονται προς ενημέρωση σας. Οι εργασίες θα είναι στα αγγλικά.

Η ΟΕΒ καλεί τις επιχειρήσεις να παρακολουθήσουν την παρουσίαση καθότι το θέμα του Διορισμού Εξεταστή Εταιρείας θα τις βοηθήσει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των οικονομικών υποχρεώσεων που πιθανόν να αντιμετωπίζουν.

Σημειώνεται ότι η είσοδος είναι δωρεάν
Λόγω αναμενόμενου αυξημένου ενδιαφέροντος κρίνεται απαραίτητο όπως γίνει κράτηση θέσης. Γι’ αυτό οι ενδιαφερόμενοι που θα ήθελαν να δηλώσουν συμμετοχή, παρακαλούνται όπως το πράξουν ενημερώνοντας τον κ. Ανδρέα Παναγιώτου στο  a.panayiotou@bakertillyklitou.com μέχρι τις 18 Ιανουαρίου.
Επιτόκιο και Τόκος Υπερημερίας για καθυστερήσεις πληρωμών στις Εμπορικές Συναλλαγές

αναρτήθηκε στις 11 Ιαν 2017, 1:02 π.μ. από το χρήστη Admin 3

11 Ιανουαρίου 2017   

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 2 και 11 του Νόμου 123(Ι)/2012, ανακοινώνει τα επιτόκια για την περίοδο από 1η Ιανουαρίου 2017 μέχρι 30 Ιουνίου 2017, σε σχέση με τις καθυστερήσεις πληρωμών στις Εμπορικές Συναλλαγές.
        • Επιτόκιο Αναφοράς: 0,00% όπως αυτό δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου καθώς και στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
        • Επιτόκιο για τον υπολογισμό του νόμιμου τόκου υπερημερίας: 8,00%
Επισυνάπτεται για ενημέρωση σας η σχετική Ανακοίνωση του Υπουργείου.
Διαλέξεις ΟΕΒ σε θέματα Ενέργειας και Περιβάλλοντος

αναρτήθηκε στις 9 Ιαν 2017, 10:44 μ.μ. από το χρήστη Admin 3   [ ενημερώθηκε 9 Ιαν 2017, 10:49 μ.μ. ]

10 Ιανουαρίου 2017   Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) εγκαινιάζει μία νέα πρωτοβουλία που αφορά τη διοργάνωση κύκλου διαλέξεων σε επίκαιρα θέματα για την Ενέργεια και το Περιβάλλον ή και σχετιζόμενα με αυτά ζητήματα και που σίγουρα ενδιαφέρουν ή/και επηρεάζουν τις επιχειρήσεις.

Στόχος των διαλέξεων αυτών είναι η άμεση και πληρέστερη ενημέρωση των Μελών της ΟΕΒ και άλλων ενδιαφερόμενων, για τις τρέχουσες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις, κατευθύνσεις πολιτικής, νομοθετικές ρυθμίσεις, διεθνή πρότυπα, μελλοντικoύς σχεδιασμούς, κ.α.

Για το σκοπό αυτό έχει ετοιμαστεί πρόγραμμα του κύκλου διαλέξεων για το πρώτο εξάμηνο του 2017, με διακεκριμένους προσκεκλημένους ομιλητές με εξειδικευμένη γνώση στα ενεργειακά και περιβαλλοντικά θέματα, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις διαλέξεις τους και θα απαντούν σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων. 

Η ΟΕΒ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που αποβλέπουν στη διασφάλιση έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης των επιχειρήσεων για τρέχοντα θέματα. Η παρακολούθηση των συγκεκριμένων διαλέξεων θα έχει πολλαπλά οφέλη για τους συμμετέχοντες και παρέχεται από την ΟΕΒ προς τα Μέλη της χωρίς χρέωση. 


Πρόγραμμα Διαλέξεων

«Οι Διαλέξεις ΟΕΒ για την Ενέργεια και το Περιβάλλον»*

Κεντρικά Γραφεία Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), Αίθουσα Α, Λευκωσία


Τίτλος παρουσίασης

Εισηγητής


Ημερομηνία

Ώρα

 Οικολογικός Σχεδιασμός και Ενεργειακή Σήμανση στα συνδεόμενα με την ενέργεια προϊόντα


 Σάββας Ιωάννου

Υπηρεσία Ενέργειας

ΥΕΕΒ&Τ

 Τετάρτη

18 Ιανουαρίου 2017

 

 11.30-13.00

ΙΠΕ: Χρηματοδοτικά προγράμματα για την ενέργεια - Προγράμματα RESTART 2016-2020


Συγχρηματοδοτικά προγράμματα εδαφικής συνεργασίας INTERREG MED, ENI

Γιώργος Χρίστου

Ιωάννα Σεργίδου Λοΐζου

Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας

 Κωνσταντία Κωνσταντίνου

ΓΔ ΕΠΣΑ

 Τετάρτη

25 Ιανουαρίου 2017

10.00-13.00

Βασικές αρχές λειτουργίας ηλεκτρικών συστημάτων και αγορά ηλεκτρισμού Κύπρου

 

 Δρ Ανδρέας Πουλλικκάς

Πρόεδρος ΡΑΕΚ

Τετάρτη

08 Φεβρουαρίου 2017

 

16.00-18.00

Ενεργειακή απόδοση κτιρίων και σχετικά διατάγματα και κανονισμοί


Αποτελέσματα μελέτης για το εθνικό δυναμικό συμπαραγωγής και τις αποδοτικές λύσεις για θέρμανση και ψύξη.

 

Νίκος Χατζηνικολάου

Υπηρεσία Ενέργειας

ΥΕΕΒ&Τ

 Χριστόδουλος Ελληνόπουλος

Υπηρεσία Ενέργειας

 Τετάρτη

22 Φεβρουαρίου 2017

 

11.00-13.00

Ενεργειακοί έλεγχοι και απαιτήσεις νομοθεσίας


Ενεργειακές Υπηρεσίες και απαιτήσεις νομοθεσίας

 

 

Ιωάννης Θωμά

Υπηρεσία Ενέργειας

Κατερίνα Πιριπίτση

Υπηρεσία Ενέργειας

ΥΕΕΒ&Τ

Τετάρτη

08 Μαρτίου 2017


13.30-15.00

Κυκλική οικονομία – Στρατηγική δημοτικών αποβλήτων και δυνατότητες επενδύσεων


Διαλογή στη πηγή σε μεγάλους οργανισμούς

Κώστας Χατζηπαναγιώτου

  Μερόπη Μηλιώτου

Τμήμα Περιβάλλοντος

 Τετάρτη

22 Μαρτίου 2017 

10.00-13.00

Υποχρεώσεις επιχειρήσεων στη διαχείριση αποβλήτων, ευκαιρίες και προοπτικές

 

Ορθολογική διαχείριση εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων ΑΕΚΚ

 

Κώστας Χατζηπαναγιώτου

Τμήμα Περιβάλλοντος

 Δρ Χρυστάλλα Στυλιανού

Τμήμα Περιβάλλοντος

 Τετάρτη

05 Απριλίου 2017


 13.30-15.00

Ενεργειακός Σχεδιασμός για το 2020 και το 2030 και ο ρόλος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Κύπρο


Σχέδια Χορηγιών για ΑΠΕ και ΕΞΕ, Πρόοδος και Μελλοντικοί σχεδιασμοί

 

Γιώργος Παρτασίδης

Υπηρεσία Ενέργειας

ΥΕΕΒ&Τ 

Αντρέας Λιζίδης

Υπηρεσία Ενέργειας

ΥΕΕΒ&Τ

 Τετάρτη

26 Απριλίου 2017


14.00-15.30 μμ

 ISO 500001 και ενεργειακοί έλεγχοι

 

 

 Δρ Απόστολος Μιχόπουλος

ΤΕΠΑΚ

 

Τετάρτη

10 Μαΐου 2017

 

16.00-17.00

Ασφάλεια και Υγεία σε εγκαταστάσεις συστημάτων ΑΠΕ και ΕΞΕ

 

 Μιχάλης Ορφανίδης

Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας

 Τετάρτη

24 Μαΐου 2017

 

 11.30-13.00

 EMAS – Σύστημα Οικολογικής Διαχείρισης και Ελέγχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EMAS)


Οικολογικό σήμα Ecolabel


 Ναταλία Γεωργίου

Τμήμα Περιβάλλοντος

Τετάρτη

14 Ιουνίου 2017

 

11.30-13.00

Απαιτήσεις για την ενεργειακή απόδοση- Εθνική Νομοθεσία


Εθνικό Σχέδιο Δράσης Ενεργειακής Απόδοσης

 

Κατερίνα Πιριπίτση

Υπηρεσία Ενέργειας

Ευάγγελος Στουγιάννης

Υπηρεσία Ενέργειας

ΥΕΕΒ&Τ

Τετάρτη

21 Ιουνίου 2017

13:00-15.00

*Σημείωση: Η συμμετοχή στις διαλέξεις είναι χωρίς χρέωση για τα Μέλη της ΟΕΒ. Για μη Μέλη της ΟΕΒ, η συμμετοχή σε κάθε διάλεξη ανέρχεται στα 30 ευρώ + ΦΠΑ ή 100 ευρώ + ΦΠΑ για συμμετοχή σε όλες τις διαλέξεις.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Ανθή Χαραλάμπους, Προϊστάμενη Υπηρεσίας Ενέργειας & Περιβάλλοντος ΟΕΒ, τηλ. 22665102, ext. 204, email acharalambous@oeb.org.cy.


Ημερίδα Ενημέρωσης για Προγράμματα Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων στην εσωτερική αγορά για τρίτες χώρες

αναρτήθηκε στις 9 Ιαν 2017, 6:40 π.μ. από το χρήστη Admin 4   [ ενημερώθηκε 9 Ιαν 2017, 6:44 π.μ. ]

9 Ιανουαρίου 2017  
Πρόσκληση υποβολής δήλωσης συμμετοχής σε Ημερίδα Ενημέρωσης αναφορικά με τα Προγράμματα Προώθησης των γεωργικών προϊόντων στην εσωτερική αγορά και τρίτες χώρες και ενισχύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πραγματοποιείται Ενημερωτική Ημερίδα που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 31.01.2017 στις Βρυξέλλες, με στόχο την ενημέρωση των δυνητικών αιτητών επιχειρήσεων/οργανισμών/φορέων σχετικά με τη διαδικασία, τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στα πιο πάνω Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και εξασφάλιση του εντύπου αίτησης για συμμετοχή στην ημερίδα το οποίο θα πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά απευθείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρακαλώ δείτε τους σχετικούς συνδέσμους (links):

Πρόσκληση και Ημερήσια Διάταξη της Ημερίδας
http://ec.europa.eu/chafea/agri/info-day-2017_en.html

Σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης για συμμετοχή στην Ημερίδα (Info Day 2017)
https://scic.ec.europa.eu/fmi/ezreg/CHAFEA2017/start

Τελευταία ημέρα υποβολής αίτησης για συμμετοχή στην Ημερίδα είναι η 22/01/2017.

Παρακαλώ σημειώστε ότι ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και για το λόγο αυτό οι εγγραφές θα γίνονται δεκτές κατά σειρά προτεραιότητας. Μέγιστη συμμετοχή ανά οργανισμό / φορέα έχει οριστεί στα δύο άτομα.

Επιστολές ΟΕΒ και Υπουργού Εργασίας για την ΑΤΑ - 'Εναρξη διαλόγου στις 16/1/2017

αναρτήθηκε στις 9 Ιαν 2017, 2:54 π.μ. από το χρήστη Admin 3   [ ενημερώθηκε 9 Ιαν 2017, 11:15 μ.μ. ]

9 Ιανουαρίου 2017   

Με επιστολή της ημερομηνίας 21/12/2016 προς την ΟΕΒ και τους άλλους κοινωνικούς εταίρους με θέμα: "Διάλογος για την ρύθμιση της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ) κατά το 2017", η  Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα Ζέτα Αιμιλιανίδου, ζήτησε όπως αποφευχθούν μειώσεις μισθών λόγω του αρνητικού προσήμου της ΑΤΑ. 

Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ κ. Μιχάλης Αντωνίου απέστειλε στις 9/1/2017 την πιο κάτω απαντητική επιστολή στην οποία η Υπουργός Εργασίας ανταποκρίθηκε με νέα της επιστολή ανακοινώνοντας την έναρξη διαλόγου στις 16/1/2017.Απολογισμός Δράσης της πρώτης θητείας του κ. Χρίστου Μιχαηλίδη στην Προεδρία της ΟΕΒ

αναρτήθηκε στις 4 Ιαν 2017, 11:08 μ.μ. από το χρήστη Admin 3

5 Δεκεμβρίου 2017   


Απολογισμός Δράσης της πρώτης θητείας  
του κ. Χρίστου Μιχαηλίδη στην Προεδρία της ΟΕΒ  


Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) κατά τα τελευταία δύομιση χρόνια ανέπτυξε πολυσχιδή δραστηριότητα και πρόταξε θέσεις και αιτήματα για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν τα Μέλη καθώς και για την προώθηση εισηγήσεων που στοχεύουν στη στήριξη και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τόπο μας.  

Κατά την περίοδο Προεδρίας του Προέδρου κ. Χρίστου Μιχαηλίδη (Μάϊος 2014 - Δεκέμβριος 2016) έγινε γενική αναδιοργάνωση της Γραμματείας της ΟΕΒ και διορίστηκε νέα Διευθυντική Ομάδα, μετά την αποχώρηση του προηγούμενου Γενικού Διευθυντή.  


ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

• Μετά από πολλές και έντονες ενέργειες της ΟΕΒ, επιτεύχθηκε η ρύθμιση εξόφλησης των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε μηνιαίες δόσεις.

• Προώθηση των θέσεων της ΟΕΒ και παρεμβάσεις προς ανώτατους πολιτικούς αξιωματούχους για θέματα όπως τη συγκράτηση του κρατικού μισθολογίου, τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας, την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων και την εφαρμογή του ΓεΣΥ, τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων, την ΑΤΑ και πολλά άλλα.

• Ετοιμάστηκε και προωθήθηκε στη κυβέρνηση και τη Βουλή προσχέδιο νόμοσχεδίου για τη ρύθμηση των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες.

• Πραγματοποίηση συνταξιοδοτικού συνεδρίου.

• Θέσπιση βραβείων Γυναικείας Αριστείας «Εριφύλη» από κοινού με την ΚΟΓΕΕ.

• Ολοκλήρωση του Έργου «Μοντέλο Πιστοποίησης Επιχειρήσεων για την Εφαρμογή Καλών Πρακτικών για την Ισότητα των Φύλων στο Εργασιακό Περιβάλλον» το οποίο είχε αναπτύξει στα πλαίσια του συγχρηματοδοτούμενου Έργου «Δράσεις για Μείωση του Χάσματος Αμοιβών Μεταξύ Ανδρών και Γυναικών».

• Υλοποιήθηκαν οι δράσεις του συγχρηματοδοτούμενου έργου «Υγιείς Εργασιακές Σχέσεις – Σύγχρονες Επιχειρήσεις» που περιλάμβανε παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, διεξαγωγή και ανάλυση πορισμάτων έρευνας, σχεδιασμό και υλοποίηση σχετικού εκπαιδευτικού προγράμματος, και ανάπτυξη διαδικτυακού εργαλείου. Τον Νοέμβριο 2015 και μετά από την αξιολόγηση των θετικών αποτελεσμάτων που είχε το έργο, εγκρίθηκε η επέκταση του στη νέα προγραμματική περίοδο μέχρι το 2020.

• Διοργάνωση ενημερωτικών Ημερίδων για την ορθή εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας. 

• Εκσυγχρονίστηκε το Καταστατικό της ΟΕΒ ώστε να συνάδει με τις εξελίξεις του επιχειρηματικού οικοσυστήματος και τις ανάγκες των μελών της. Αυτό έγινε κατορθωτό μετά από πολλές συνεδρίες της ειδικής επιτροπής που συστάθηκε για το σκοπό αυτό.


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

• Στηρήχθηκαν οικονομικά άπορες οικογένειες μέσω ετήσιων εράνων που έγιναν ανάμεσα στα Μέλη της ΟΕΒ.

• Άλλες φιλανθρωπικές δραστηριότητες (στήριξη ιδρύματος ‘Θεοτόκος’, ‘Βαγόνι αγάπης’, ‘Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού’ και Σωματείου ‘Μάνα’).

• Ηθική και οικονομική στήριξη προς δοκιμαζόμενες οικογένειες συμπατριωτών μας.

• Καταβολή εισφορών σε αριθμό ιδρυμάτων και εράνων.

• Προώθηση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στις επιχειρήσεις-μέλη της ΟΕΒ.


ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

• Συστάθηκαν 19 θεματικές Επιτροπές για τη συνεχή παρακολούθηση και τη σε βάθος μελέτη εξειδικευμένων θεμάτων.

• Τον Οκτώβρη του 2015, αμέσως μετά τη σύσταση και λειτουργία των Τεχνικών Επιτροπών, ετοιμάστηκε εμπεριστατωμένο υπόμνημα το οποίο υποβλήθηκε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αρμόδιους Υπουργούς. Το υπόμνημα αφορούσε προβλήματα και εισηγήσεις στα θέματα της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας και των εργασιακών σχέσεων.

• Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις για την πρόταξη των θέσεων της ΟΕΒ πάνω σε νομοσχέδια, προτάσεις νόμου ή ευρωπαικές οδηγίες με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς όλων των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, με Πρέσβεις και εκπροσώπους θεσμικών οργάνων της ΕΕ στην Κύπρο. 

• Προσκλήθηκαν και μίλησαν σε συνεδρίες του ΔΣ της ΟΕΒ όλοι σχεδόν οι Υπουργοί, η Διοικητής της Κενρικής Τράπεζας, αρχηγοί Κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο  διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς για το κυπριακό, ο διευθύνων σύμβουλος της EBRD στην Κύπρο, ο Πρόεδρος του ΟΑΥ, και άλλοι ανεξάρτητοι αξιωματούχοι.

• Συναντήσεις με τα διάφορα κλιμάκια της Τρόικας με στόχο τη στήριξη της εφαρμογής του Μνημονίου Συναντίληψης που συνομολογήθηκε μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των δανειστών.

• Ενισχύθηκε τόσο η εκπροσώπηση όσο και η συμμετοχή της ΟΕΒ στις διάφορες δραστηριότητες της Ευρωπαικής Συνομοσπονδίας Επιχειρήσεων, γνωστής ως BUSINESSEUROPE.

• Η ΟΕΒ έλαβε μέρος ή εκπροσωπήθηκε σε δέκα πανευρωπαϊκά συνέδρια και συνόδους.

• Καθιερώθηκαν ετήσιες έρευνες ανάμεσα στα μέλη για διερεύνηση συγκεκριμένων θεμάτων/απόψεων των μελών.

• Ενισχύθηκε η ένταση και η έκταση της προβολής των θέσεων και της δραστηριότητας της ΟΕΒ και αναμένεται αυτό να γίνει σε ακόμα πιο έντονο και αποτελεσματικό τρόπο με την πρόσφατη πρόσληψη λειτουργού επικοινωνίας.

• Τα τελευταία δύο χρόνια καθιερώθηκαν συγκεντρώσεις των μελών της επαρχίας Λεμεσού και Πάφου με στόχο την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στις συγκεκριμένες επαρχίες.

• Εντάχθηκαν στην ΟΕΒ, κατά την υπό ανασκόπηση περίοδο, οι ακόλουθοι νέοι Επαγγελματικοί Σύνδεσμοι:
- Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Συμβούλων
- Κυπριακός Οργανισμός Εκδοτών Διαδικτύου (ΚΟΕΔ)
- Σύνδεσμος Μεγάλων Καταναλωτών Ηλεκτρικής Ενέργειας
- Σύνδεσμος Αιολικής Ενέργειας Κύπρου
- Βιομηχανίες παραγωγής βιοαερίου

• Από το 2014 καθιερώθηκε ως ετήσιος θεσμός η διοργάνωση Συνεδρίου Οικονομίας που καταπιάνεται με επίκαιρα και ενδιαφέροντα για τις επιχειρήσεις θέματα.

• Πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις επαρχίες οκτώ παρουσιάσεις θεμάτων που καλύπτουν σχέδια χρηματοδότησης, φορολογική μεταχείρηση, ερευνητικά προγράμματα, και άλλα.

• Διοργανώθηκε η πρώτη Επιχειρηματική Αποστολή της ΟΕΒ με στόχο την Ιρανική αγορά.  Με συνοδεία του Υπουργού Γεωργίας και συμμετοχή 45 Επιχειρηματιών η αποστολή στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

• Συλλέγηκαν οι απόψεις, ανησυχίες και εισηγήσεις των μελών της ΟΕΒ σχετικά με την ενδεχόμενη λύση του κυπριακού προβλήματος. Ακολούθως κωδικοποιήθηκαν σε υπόμνημα το οποίο και στάληκε στον κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη για τις ανάλογες ενέργειες.

• Ενισχύθηκε η σχέση μεταξύ της ΟΕΒ και του Συνδέσμου Τουρκοκύπριων Επιχειρηματιών (ISAD) κυρίως για την προώθηση επιχειρηματικών συνεργασιών.

• Αναβαθμίστηκε η όλη επικοινωνιακή πολιτική της ΟΕΒ με τα Μέλη της. Πλέον αποστέλλονται καθημερινά σε όλα τα Μέλη του Δ.Σ. αποκόμματα από τον ημερήσιο τύπο για θέματα που αφορούν τον επιχειρηματικό κόσμο και τις δραστηριότητες της ΟΕΒ. Παράλληλα, ενημερώνεται καθημερινά η ιστοσελίδα της ΟΕΒ με ανακοινώσεις, ειδήσεις και βίντεο. Η ενημέρωση αυτή γίνεται ταυτόχρονα και στα κοινωνικά δίκτυα στα οποία η ΟΕΒ έχει ανοίξει μερίδα (twitter, facebook, youtube).

• Αναπτύχθηκαν συνεργασίες με τέσσερα κυπριακά πανεπιστήμια και ένα ερευνητικό κέντρο.

• Παρασχέθηκε πρακτική βοήθεια σε επαγγελματικούς Συνδέσμους που διοργάνωσαν οκτώ επιμορφωτικά προγράμματα/αποστολές στο εξωτερικό.

• Συνδιοργάνωση για πρώτη φορά από το 2015 της Εκπαιδευτικής Έκθεσης σε ετήσια βάση εμπλουτίζοντας τις εκθέσεις που διοργανώνει η ΟΕΒ (πέραν της Savenergy, Envirotec, Ecodomika, και Σύγχρονο Κυπριακό Έπιπλο).

• Διοργάνωση των ετήσιων διαγωνισμών για το «Κυπριακό Βραβείο Καινοτομίας-ΟΕΒ» στην παρουσία της πολιτικής ηγεσίας, επιχειρηματιών, κυβερνητικών αξιωματούχων και άλλων επισήμων.


ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

• Ενισχύθηκαν και εμπλουτίστηκαν οι παρεχόμενες υπηρεσίες σε θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος με την πρόσληψη δύο έμπειρων στο αντικείμενο ατόμων.

• Συμμετοχή σε περιβαλλοντικές διαβουλεύσεις της κυβέρνησης και της ΕΕ για τη διαχείριση αποβλήτων και διατυπώθηκαν οι απόψεις της ΟΕΒ.

• Συντονισμός Επιχειρηματικών Συνδέσμων και μεμονωμένων επιχειρήσεων του τομέα της ενέργειας. 

• Διαμόρφωση θέσεων ΟΕΒ που αφορούν την ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με την ανάθεση σε εξωτερικό σύμβουλο της διενέργειας ειδικής μελέτης.

• Αξιολόγηση και διατύπωση θέσεων της ΟΕΒ για τις νέες διατιμήσεις ηλεκτρικής ενέργειας που θα εφαρμοστούν κατά το 2017.

• Αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την ΙΜΗ η ηλεκτρονική πλατφόρμα energynews.com.cy που αποτελεί το μοναδικό εξειδικευμένο μέσο ενημέρωσης στην Κύπρο σε θέματα ενέργειας. 

• Εφαρμόστηκε στα γραφεία της ΟΕΒ πολιτική για την ενέργεια και το περιβάλλον. 


Οι δραστηριότητες της ΟΕΒ που έγιναν στο διάστημα των δυόμιση χρόνων συνοψίζονται πιο κάτω:
       
Συνεδριάσεις Διοικητικού Συμβουλίου ΟΕΒ:  15

Συνεδριάσεις Εκτελεστικής Επιτροπής ΟΕΒ:   22

Συνεδριάσεις Μόνιμων Επιτροπών ΟΕΒ:  81

Συνεδριάσεις ad hoc Επιτροπών ΟΕΒ:  22

Συναντήσεις με Πολιτικούς Αρχηγούς:  16

Συναντήσεις με Υπουργούς:  32

Συναντήσεις με Πρέσβεις και Ανεξάρτητους Αξιωματούχους  16

Εμφανίσεις στη Βουλή: 191

Ανακοινωθέντα ΟΕΒ στα ΜΜΕ:   170

Τηλεοπτικές συζητήσεις, τηλεφωνικές παρεμβάσεις στην TV 
και δηλώσεις σε ρεπορτάζ/δελτία ειδήσεων:   86

Συνεντεύξεις σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες:   45

Επιμορφωτικά προγράμματα: 112

Ομιλίες Προέδρου:           41


Στα πιο πάνω δεν περιλαμβάνονται πολυδιάστατες δράσεις των επαγγελματικών Συνδέσμων που εξυπηρετεί η Γραμματεία της ΟΕΒ.

1-10 of 430