ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Συμμετοχή της ΟΕΒ σε Διεθνές Συνέδριο για την Αειφόρο Ενεργειακή Ανάπτυξη σε μη αστικές περιοχές

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα η ετήσια σύνοδος του ευρωπαϊκού δικτύου RURENET για την αειφόρο ενεργειακή ανάπτυξη σε μη αστικές περιοχές. Το Δίκτυο  RURENER αποτελείται από οργανισμούς και ορεινές κοινότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ενεργειακές πολιτικές και καλές πρακτικές στην Κύπρο ιδιαίτερα σε σχέση με την Ορεινή Περιοχή Τροόδους. Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί όλα τα Πανεπιστήμια της Κύπρου για σκοπούς δικτύωσης. Στην ημερίδα, μεταξύ άλλων,  οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία μεταξύ άλλων, να παρακολουθήσουν:

  • Παρουσίαση εκ μέρους της Υπηρεσίας Ενέργειας  για τις ενεργειακές προκλήσεις της Κύπρου.
  • Από το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών συγκεκριμένα πιλοτικά έργα εξοικονόμησης ενέργειας σε μικρές κοινότητες.
  • Βέλτιστες πρακτικές και πιλοτικά έργα βιώσιμης παραγωγής ενέργειας από εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα, αλλά και ακαδημαϊκών.

Στην Ημερίδα συμμετείχε με παρουσίαση η κα Ανθή Χαραλάμπους, Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Ενέργειας & Περιβάλλοντος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), η οποία παρουσίασε τις διαθέσιμες τεχνολογίες για την παραγωγή ενέργειες από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις ευκαιρίες αξιοποίησης τους, αλλά και τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών ιδεών με γνώμονα τους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης.

Παρουσίαση Applications for Sustainable Rural Areas

Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (2016) για την Αειφόρο Ανάπτυξη