ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Η ΟΕΒ χαιρετίζει τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) χαιρετίζει την σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας στην οποία προχώρησε η Κυβέρνηση.

Παράλληλα, η ΟΕΒ συγχαίρει τον καθηγητή και πρώην Υπουργό Υγείας, κ. Φίλιππο Πατσαλή για τον διορισμό του ως επικεφαλής του Συμβουλίου και τον κ. Κυριάκο Κόκκινο για τον διορισμό του στη θέση του επικεφαλής επιστήμονα του Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας.

Η ανάγκη σύστασης Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας αποτελεί σταθερή θέση της ΟΕΒ η οποία οραματίζεται το μέλλον του κυπριακού επιχειρείν μέσω της ενίσχυσης της έρευνας και της καινοτομίας, την διασύνδεσή τους με τις επιχειρήσεις και την πραγματική οικονομία.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Πίνακα Αποτελεσμάτων Καινοτομίας 2018 η Κύπρος αναφέρεται ως «μέτρια στην καινοτομία», ενώ στην Έκθεση Ανταγωνιστικότητας 2018 του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ η Κύπρος κατατάσσεται στην 110η θέση ανάμεσα σε 137 χώρες.

Η δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και η εφαρμογή καινοτόμων διαδικασιών παραγωγής αποτελούν βασικούς παράγοντες της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης και οι προσπάθειες της ΟΕΒ επικεντρώνονται στην ενίσχυση της καινοτομίας προς όφελος των επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση της κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΟΕΒ από το 2006 καθιέρωσε τον Διαγωνισμό Κυπριακού Βραβείου Καινοτομίας που αποτελεί μια πρόσκληση – πρόκληση για τις κυπριακές επιχειρήσεις και οργανισμούς όλων των τομέων να καινοτομήσουν και να διακριθούν. Το Βραβείο Καινοτομίας της ΟΕΒ στηρίζεται από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού καθώς επίσης, το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας και αποτελεί την ανώτατη διάκριση στην Κύπρο για την πιο επιτυχημένη καινοτομία.