ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Επίσκεψη στους χώρους του Youth Makerspace του ΟΝΕΚ, στη Λάρνακα

Μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ), κ. Παναγιώτη Σεντώνα και του Εκτελεστικού Διευθυντή, κ. Μενέλαου Μενελάου, ο Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), κ. Μιχάλης Αντωνίου, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Youth Makerspace στη Λάρνακα, μαζί με την Προϊστάμενη του Γραφείου του, κα Γιούλα Γυψιώτη και τον κ. Μάρκο Καλλή, Λειτουργό Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Οικονομίας της ΟΕΒ.

Οι κ.κ. Σεντώνας, Μενελάου και η κα Έλενα Καλλή, Λειτουργός Νεολαίας, παρουσίασαν τις δραστηριότητες, τους χώρους και τον υψηλού επιπέδου και τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό που παρέχεται στους νέους (όπως 3D printers, laser cutters, drones, virtual reality, ρομποτική, arduino, rasberry pi κ.α.) για την ανάπτυξη και υλοποίηση πρωτότυπων επιχειρηματικών ιδεών που τελικό στόχο έχουν την ενδυνάμωση των νέων μας.

25948839417_4096944f6d_k

Οι επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν από τις γνώσεις, τη φαντασία, την αγάπη και τον ενθουσιασμό με τον οποίο έχει αγκαλιαστεί αυτή η προσπάθεια από το προσωπικό του ΟΝΕΚ αλλά και την αρχιτεκτονική και τους χώρους του παλιού αρχοντικού στον οποίο στεγάζεται το Youth Makerspace, σε συνδυασμό με το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον στην «καρδιά» της αστικής Λάρνακας.

 


Ακολουθούν σύντομα ενημερωτικά βίντεο σχετικά με τη λειτουργία του καινοτόμου αυτού προγράμματος του ΟΝΕΚ:

–  Παρουσίαση του προγράμματος από τον Εκτελεστικό Διευθυντή του ΟΝΕΚ

 

–  Ρεπορτάζ του Alpha TV από τα εγκαίνια που έγιναν στις 10 Μαρτίου 2018:

 

–  Παρουσίαση του εξοπλισμού που διαθέτει ο χώρος:


Στα links που ακολουθούν παρατίθενται αφιερώματα σε ιστοσελίδες για το Youth Makerspace:

–  Impossible Works: https://impossible.works/impossible-news/cy-news/youth-makerspace

– Ιn Business: https://inbusinessnews.reporter.com.cy/business/services/article/181953/youth-makerspace-fantasia-peiramatismos-kai-dimioyrga