ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Εισφορές ΓεΣΥ

Εισφορές ΓεΣΥ εργαζομένων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα

«Αιτία πολέμου» για την ΟΕΒ η συντεχνιακή απαίτηση για «μηδενικό κόστος-μηδενικό όφελος»

 

Η ΟΕΒ από προχθές Πέμπτη 13 Μαρτίου, μετά τις δηλώσεις των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΣΕΚ και ΠΕΟ του Ημιδημόσιου τομέα που ακολούθησαν την συνάντηση τους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανέλαβε συστηματική εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης για τους συνδικαλιστικούς σχεδιασμούς.

Η ΟΕΒ κατέστησε σαφές ότι επιδίωξη των συντεχνιών είναι να πληρώνει στο ΓΕΣΥ ο φορολογούμενος τις εισφορές των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ανέδειξε ότι τα περί «μηδενικού κόστους και μηδενικού οφέλους» μοναδικό στόχο έχουν την έμμεση απαλλαγή των εργαζομένων αυτών από την υποχρέωση εισφορών στο ΓΕΣΥ.

Η ΟΕΒ εκφράζει την ανακούφιση της γιατί η έγκαιρη αντίδραση της, έχει ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά πολιτικών και κοινωνικών φορέων που συμμερίζονται την μεγάλη της ανησυχία. Εκφράζει δε την ελπίδα, ότι η Κυβέρνηση θα παραμείνει αμετακίνητη στην ουσία της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερ. 28 Φεβρουαρίου και δεν θα ενδώσει στις συνδικαλιστικές πιέσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, η ΟΕΒ επαναλαμβάνει ότι όλα τα ενδεχόμενα σε σχέση με την αντίδραση της, είναι ανοιχτά.

 tweet2

tweet3 NP