ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Συνάντηση Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων με το Δήμαρχο Λάρνακας

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων, μέλος ΟΕΒ, πραγματοποίησε συνάντηση με τα το Δήμαρχο Λάρνακας κ. Αντρέα Βύρα, στις 6 Ιουνίου 2018, στο Δημαρχείο Λάρνακας για συζήτηση θεμάτων που αφορούν τους χώρους στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων.

Η συνάντηση διεξάχθηκε σε πολύ ευνοϊκό κλίμα και υπήρξε συναντίληψη για τα οφέλη που θα υπάρξουν για την πόλη της Λάρνακας, όταν επιλυθεί το πρόβλημα στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εξεύρεση χώρου στάθμευσης πλησίον της εκκλησίας του Αγίου Λαζάρου και συμφωνήθηκε ως προσωρινή διευθέτηση να διαμορφωθεί ο χώρος έναντι κοινοτικού κέντρου (μέχρι να ενοικιάσει ο Δήμος Λάρνακας ειδικό χώρο). Eπίσης, αποφασίστηκε όπως γίνει σήμανση για τέσσερις θέσεις λεωφορείων στην είσοδο των Φοινικούδων μαζί με ακόμη τρεις θέσεις λεωφορείων στην στροφή μετά την Αστυνομία.

Τέλος, συμφωνήθηκε η λήψη αυστηρών μέτρων για την ομαλή διέλευση των τουριστικών λεωφορείων στη Πιαλέ Πασά, καθώς και η δημιουργία νησίδας για εύκολη έξοδο από τη Μαρίνα Λάρνακας.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων εκπροσωπεί πέραν του 85% των μεταφορών τουριστών σε όλη την κυπριακή επικράτεια και τα μέλη του πραγματοποιούν τις περισσότερες μετακινήσεις τουριστών στην Κύπρο.