ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Ομιλία Γενικού Διευθυντή της ΟΕΒ στην 107η Συνέλευση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO)

Ομιλία στο πλαίσιο της 107ης Συνέλευσης του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO) που πραγματοποιείται στην Γενεύη, ανέγνωσε σήμερα ο Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), Μιχάλης Αντωνίου.

Ο κ. Αντωνίου αναφέρθηκε στην ανισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών στον χώρο εργασίας που συνεχίζει να υφίσταται και που όπως είπε «αποτελεί μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ «παγκοσμίως, οι γυναίκες βρίσκονται μόλις κατά 70% στο εργατικό δυναμικό, σε σύγκριση με τους άνδρες, ενώ κερδίζουν περίπου 20% λιγότερα από τους άνδρες και συνήθως αποτελούν θύματα βίας ή παρενόχλησης στο χώρο εργασίας».

Προκειμένου να πετύχουμε την ισότητα, η νομοθέτηση είναι χρήσιμη, αλλά όχι επαρκής εξήγησε ο κ. Αντωνίου, ενώ κάλεσε τις επιχειρήσεις να κάνουν περισσότερα και τις εργοδοτικές οργανώσεις να ενθαρρύνουν πρακτικές και κανόνες οι οποίοι μπορούν να γεφυρώσουν και τελικώς να εξαλείψουν το χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Επιπροσθέτως, ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ, αναφέρθηκε σε μερικά από τα βήματα τα οποία έκανε η Ομοσπονδία τα τελευταία χρόνια προς την κατεύθυνση της ισότητας στο χώρο εργασίας. Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Αντωνίου μίλησε για το Πρότυπο «Κώδικα Πρακτικής για την Πρόληψη της Σεξουαλικής Παρενόχλησης στο Χώρο Εργασίας» το οποίο ετοίμασε η ΟΕΒ το 2004 και εξέδωσε μεταξύ των επιχειρήσεων.

Ακόμη, ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ αναφέρθηκε στο Πρόγραμμα Sound Labour Relations το οποίο ξεκίνησε η ΟΕΒ από το 2014 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την κυπριακή Κυβέρνηση, μέσω του οποίου προωθείται ενεργά η ισότητα των φύλων στην εργασίας.

 

Ακολουθεί αυτούσια η ομιλία του Γενικού Διευθυντή της ΟΕΒ, μεταφρασμένη στα ελληνικά.

Ομιλία ΓΔ OEB – ILO