ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΟΕΒ: Θετικό ξεκίνημα στο πρώτο βήμα αυτονόμησης των Κρατικών Νοσηλευτηρίων

 

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) σε αποψινή συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου, εξέτασε τις εξελίξεις σε σχέση με τα στάδια υλοποίησης του ΓΕΣΥ και κυρίως την σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, που διόρισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η ΕΕ και το ΔΣ εκφράζουν την βαθιά τους ικανοποίηση για την επιλογή άξιων και εμφανώς κατάλληλων προσώπων, τα οποία θα αναλάβουν την ευθύνη της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης που έχει επιδιωχθεί από καταβολής της Δημοκρατίας.

Η ΟΕΒ έχει επανειλημμένα τονίσει ότι στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις την εφαρμογή βιώσιμου και λειτουργικού ΓΕΣΥ και έχει τονίσει ότι η γρήγορη, αποτελεσματική και ορθολογική αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο οικοδόμησης του συστήματος υγείας. Χωρίς σωστή αυτονόμηση, κανένα ΓΕΣΥ δεν έχει ελπίδες επιτυχίας.

Η ΟΕΒ καλεί όλους να αφήσουν τον Πρόεδρο και τα Μέλη του νεοσύστατου Οργανισμού, από την αρχή απερίσπαστους στο δύσκολο έργο που από την 1η Ιανουαρίου 2018 αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας.

Τέλος, η ΟΕΒ ξεκαθαρίζει ότι θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες που ο Οργανισμός αυτός αναλαμβάνει, παρακολουθώντας εκ του σύνεγγυς και συνδράμοντας όποτε και εάν της ζητηθεί στην υλοποίηση μιας εντολής με τεράστια κοινωνική και οικονομική σημασία.