ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΟΕΒ: Οι συντεχνίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα να λειτουργήσουν με σύνεση

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) εκφράζει την ανησυχία της για τις προθέσεις των συντεχνιών που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, για λήψη δυναμικών μέτρων με στόχο την εξασφάλιση μισθολογικών και άλλων ωφελημάτων.

Ενόψει της συνεδρίας των οργάνων των συντεχνιών την Τρίτη 10 τρέχοντος, η ΟΕΒ καλεί το συνδικαλιστικό κίνημα να μην θέσει σε κίνδυνο τις κατακτήσεις των παραγωγικών δυνάμεων και να μην προβεί σε οποιεσδήποτε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Είναι ξεκάθαρο πως οι απαιτήσεις των συντεχνιών των ημικρατικών οργανισμών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ωρομίσθιου κυβερνητικού προσωπικού, είναι αδύνατο να ικανοποιηθούν. Να σημειωθεί ότι όλοι οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα έχουν ήδη λάβει προσαυξήσεις κατά το 2017 ενώ θα λάβουν προσαυξήσεις και ΑΤΑ και το 2018: όλα αυτά μεταφράζονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και η οικονομία παραμένει ευάλωτη.

Η περίοδος που επέλεξαν οι συντεχνίες να εγείρουν τα αιτήματα τους – λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές – δεν προσφέρεται για την διεξαγωγή διαλόγου με νηφαλιότητα και ορθολογισμό. Η ΟΕΒ επαναλαμβάνει ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί μορατόριουμ διαπραγματεύσεων στο δημόσιο πριν από εθνικές εκλογές.

Οι δυνατότητες του κράτους θα πρέπει να διοχετευτούν στις ομάδες πολιτών που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες αλλά και σε έργα ανάπτυξης που θα βελτιώσουν τα δημοσιονομικά δεδομένα και θα συμβάλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.