ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Η ΟΕΒ σε Φόρουμ για τη Σεξουαλική Παρενόχληση στον Εργασιακό Χώρο

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) συμμετείχε σε Φόρουμ που διοργάνωσε η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων στην Απασχόληση και στην Επαγγελματική Εκπαίδευση (ΕΙΦ), με θέμα την Σεξουαλική Παρενόχληση στον Εργασιακό Χώρο και πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017, στη Λευκωσία.

Στο Φόρουμ απηύθυναν χαιρετισμούς ο Γενικός Διευθυντής του  Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ανδρεάς Ασσιώτης εκ μέρους της Υπουργού και η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας, κα Λουΐζα Ζαννέτου – Χριστοδουλίδου. Στις εργασίες του φόρουμ συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΟΕΒ, συνδικαλιστικών οργανώσεων, της Δημόσιας Υπηρεσίας καθώς επίσης και άτομα που ασχολούνται με την προώθηση της έμφυλης ισότητας στον εργασιακό χώρο.

Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ ο Λειτουργός Εργασιακών Σχέσεων & Κοινωνικής Πολιτικής της ΟΕΒ, κ. Πολύβιος Πολυβίου, παρουσίασε απόφαση του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών (ΔΕΔ) σε υπόθεση ισχυρισμού σεξουαλικής παρενόχλησης, επισημαίνοντας ότι η νομολογία ενισχύει την ανάγκη υιοθέτησης από τις επιχειρήσεις, κώδικα για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού.

Η ΟΕΒ, τόνισε ο κ. Πολυβίου, έχει αναπτύξει πληθώρα δράσεων με στόχο την έγκυρη ενημέρωση και κατάρτιση του εργοδοτικού κόσμου για τα θέματα που αφορούν την παρενόχληση και σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους εργασίας και η ΟΕΒ ήταν η πρώτη Οργάνωση που διαμόρφωσε πρότυπο Κώδικα Αντιμετώπισης της Σεξουαλικής Παρενόχλησης το 2004. Στόχος είναι η διασφάλιση ενός εργασιακού περιβάλλοντος σε κάθε επιχείρηση, στο οποίο θα προστατεύεται η αξιοπρέπεια του ατόμου και θα διασφαλίζεται ο σεβασμός της προσωπικότητας κάθε εργαζόμενου, άντρα ή γυναίκας.