ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Η ΟΕΒ σε Διεθνές Συνέδριο Υψηλού Επιπέδου στο Κατάρ

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) συμμετείχε στο διεθνές Συνέδριο υψηλού επιπέδου με θέμα “Enriching the Middle East’s Economic Future” που πραγματοποιήθηκε στις 12-13 Νοεμβρίου, 2017 στη Ντόχα του Κατάρ.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Κέντρο Ανάπτυξης της Μέσης Ανατολής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια (University of California in Los Angeles – Center for Middle East Development) και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Εξωτερικών του Κατάρ.
Σημειώνεται ότι στο Συνέδριο συμμετείχαν, κατόπιν ειδικής πρόσκλησης, περιορισμένος αριθμός προσώπων, περιλαμβανομένων εκπροσώπων κρατών, διπλωματών, ακαδημαϊκών και τεχνοκρατών, με σκοπό την συμβολή τους στην επίλυση σημαντικών διεθνών ζητημάτων.
Ανάμεσα στα θέματα που εξετάστηκαν στο Συνέδριο ήταν τα εξής:
• Η παγκοσμιοποίηση και οι οικονομικές της επιπτώσεις.
• Ο ρόλος των γυναικών στις τοπικές και περιφερειακές οικονομίες.
• Ο ρόλος των νέων στην ανοικοδόμηση της Μέσης Ανατολής.
• Οι κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις της μετανάστευσης στα κράτη υποδοχής και ο ρόλος των επιχειρήσεων.
Ο εκπρόσωπος της ΟΕΒ κ. Πολύβιος Πολυβίου, Λειτουργός Εργασιακών Σχέσεων & Κοινωνικής Πολιτικής, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου επεξήγησε τις δράσεις και πολιτικές που προώθησε η Κύπρος για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, περιλαμβανομένων των στοχευμένων Σχεδίων που εκπονήθηκαν προς αυτό τον σκοπό, καλύπτοντας ειδικές κατηγορίες άνεργων νέων (απόφοιτων μέσης εκπαίδευσης, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κλπ). Επιπροσθέτως, τόνισε την σημασία του κοινωνικού διαλόγου και της τριμερούς συνεργασίας μεταξύ των Οργανώσεων των Κοινωνικών Εταίρων, βασική προϋπόθεση για κάθε κοινωνία που επιδιώκει την πρόοδο και την ανάπτυξη.

Στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου, ο κ. Πολυβίου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με συμμετέχοντες και να προβάλει την Κύπρο ως σημαντικό επενδυτικό προορισμό αλλά και ως σταθεροποιητικό παράγοντα στην ευρύτερη περιοχή.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Ντόχα, ο εκπρόσωπος της ΟΕΒ επισκέφτηκε κυπριακές επιχειρήσεις-Μέλη της ΟΕΒ που δραστηριοποιούνται στο Κατάρ, για ανταλλαγή απόψεων και καταγραφή των προκλήσεων και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

 


Στις φωτογραφίες ο κ. Πολυβίου με τον Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ αξιότιμο κ. Soltan bin Saad Al-Muraikhi καθώς επίσης και των εργασιών του Συνεδρίου.

1 2