ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Η ΟΕΒ σε διεθνές φόρουμ για την πορεία σύγκλισης των κρατών-μελών της  Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) συμμετείχε σε διεθνές φόρουμ με θέμα “Converging economies, diverging societies? Upward convergence in the EU” που πραγματοποιήθηκε στις 13-14 Νοεμβρίου, 2017 στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

Το φόρουμ διοργανώθηκε από το Eurofound, το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Μεταξύ των ομιλητών και συζητητών ήταν η Υπουργός Εργασίας της Σουηδίας κα Ylva Johansson, ο Υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου της Ιρλανδίας κος Simon Coveney και πληθώρα διακεκριμένων ερευνητών, ακαδημαϊκών, ευρωπαίων αξιωματούχων  και στελεχών οργανώσεων των Κοινωνικών Εταίρων.

Έχοντας ως κεντρική θεματολογία την οικονομική σύγκλιση μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, στο φόρουμ συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

  • Η πορεία σύγκλισης των κρατών-μελών της ΕΕ
  • Η απασχόληση και συνθήκες εργασίας
  • Οι συνθήκες διαβίωσης στην ΕΕ
  • Οι τοπικές διαστάσεις της διαδικασίας σύγκλισης και οι προκλήσεις που προκύπτουν

Ο εκπρόσωπος της ΟΕΒ κ. Θεόδωρος Τζιοβάνη, Λειτουργός Εργασιακών Σχέσεων & Κοινωνικής Πολιτικής, κατά τη διάρκεια του φόρουμ είχε την ευκαιρία να προβάλει την Κυπριακή διάσταση στα υπό συζήτηση θέματα καθώς και τον ρόλο του κοινωνικού διαλόγου και της τριμερούς συνεργασίας στην διαμόρφωση πολιτικών που βοήθησαν στην διαχείριση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.

Στο περιθώριο των εργασιών του φόρουμ, ο κ. Τζιοβάνη είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και εμπειρίες με συμμετέχοντες για διάφορα κοινωνικοοικονομικά ζητήματα, όπως την ενσωμάτωση των μεταναστών και την ψηφιοποίηση της οικονομίας.

 


Στη φωτογραφία ο κ. Τζιοβάνη με την κα. Renate Hornung-Draus, Γενική Διευθύντρια της BDA, της Γερμανικής εργοδοτικής οργάνωσης και μιας εκ των συμμετεχόντων στα panel discussions του φόρουμ.

eurofound2