ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΟΕΒ: Η διαμαρτυρία της ΕΤΥΚ να μην παρακωλύσει την εύρυθμη λειτουργία των Τραπεζών μας

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) εκφράζει την δυσαρέσκεια του επιχειρηματικού κόσμου για την απόφαση της ΕΤΥΚ να καλέσει τα μέλη της σε Παγκύπρια στάση εργασίας την ερχόμενη Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 με σκοπό την διαμαρτυρία για τα «κουρεμένα» Ταμεία Προνοίας.

Η στάση εργασίας θα προκαλέσει αναστάτωση στην εύρυθμη λειτουργία των Τραπεζών, αφού η ώρα που έχει επιλεχθεί (14:00μ.μ. – 15:00 μ.μ.) αναμένεται να επηρεάσει και την εξυπηρέτηση του κοινού.

Η αιτία της συγκεκριμένης εκδήλωσης δεν έχει καμία σχέση με οποιανδήποτε εργατική διαφορά με την εργοδοτική πλευρά και αν λάβει την μορφή στάσης εργασίας στέλλει διεθνώς αρνητικά μηνύματα, σε μια περίοδο που η σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος παραμένει ακόμα ζητούμενο. Παράλληλα, η αποτελεσματικότητα της διαμαρτυρίας της ΕΤΥΚ δεν επηρεάζεται εάν πραγματοποιηθεί εκτός των εργάσιμων ωρών.

Πέραν των πιο πάνω, είναι προφανές ότι καταβάλλονται προσπάθειες για κάλυψη σημαντικού μέρους της απομείωσης των επηρεασθέντων Ταμείων Προνοίας και ο συντεταγμένος καλόπιστος διάλογος μπορεί να οδηγήσει σε οριστική ρύθμιση χωρίς απώλεια ωφέλιμου εργάσιμου χρόνου.

Η ΟΕΒ καλεί την ΕΤΥΚ να μεταφέρει την πραγματοποίηση των δράσεων της κατά μία τουλάχιστον ώρα αργότερα, έτσι ώστε να αποφευχθεί η αχρείαστη και ανώφελη αναστάτωση.