ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΟΕΒ: Αδικαιολόγητη και Επιζήμια Απεργία στον Συνεργατισμό

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) εκφράζει την απαρέσκεια του επιχειρηματικού κόσμου για τη λήψη απεργιακών μέτρων από τις συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ σε βάρος του Συνεργατικού Κινήματος.

Ο Συνεργατισμός είναι συστημικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ιδιαίτερα σημαντική αποστολή στην χρηματοδότηση και αναζωογόνηση της πραγματικής οικονομίας.

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε το Κίνημα, με υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων των παραγόντων, Κράτους-Διοίκησης-Διεύθυνσης-Εργαζομένων, αρχίζουν σιγά-σιγά να ομαλοποιούνται και να ανοίγονται μπροστά απεριόριστες προοπτικές.

Η υπευθυνότητα που οι τρεις αυτές συντεχνίες επέδειξαν στην περίοδο κορύφωσης της κρίσης, συνέβαλε σημαντικά στις προσπάθειες σταθεροποίησης του Κινήματος. Η ίδια υπευθυνότητα, σύνεση και αυτοσυγκράτηση από πλευράς του συνδικαλισμού πρέπει να συνεχιστεί μέχρις ότου ο Συνεργατισμός αφήσει οριστικά πίσω του τους κινδύνους.

Η ΟΕΒ καλεί τις τρεις συντεχνίες να εγκαταλείψουν την οδό της δυναμικής αντιπαράθεσης και να δώσουν στον διάλογο την ευκαιρία να οδηγήσει σε συναινετικές και αμοιβαία αποδεχτές ρυθμίσεις. Ουδέποτε η σύγκρουση έχει οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα.