ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒ συμμετείχε στο Συμβούλιο Προέδρων της BusinessEurope στην Αυστρία

Σημαντικές συναντήσεις με εξέχουσες προσωπικότητες του ευρωπαϊκού πολιτικού, οικονομικού και επιχειρηματικού γίγνεσθαι είχε στην Αυστρία ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), Χρίστος Μιχαηλίδης στο πλαίσιο του Συμβουλίου Προέδρων της BusinessEurope που φιλοξενήθηκε στις 23 Νοεμβρίου, 2018 στην προεδρεύουσα χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις εργασίες του Συμβουλίου την ΟΕΒ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Κώστας Χριστοφίδης.

Ειδικότερα, ο κ. Μιχαηλίδης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Αυστρίας, Alexander Van der Bellen με τον οποίο είχε ολιγόλεπτη συνομιλία κατά τη διάρκεια της οποίας ο Αυστριακός Πρόεδρος εξέφρασε τον εντυπωσιασμό του για τις επιδόσεις της κυπριακής οικονομίας. Εξάλλου, ο Πρόεδρος της ΟΕΒ συμμετείχε σε συνάντηση της BusinessEurope με τον Καγκελάριο της Αυστρίας, Sebastian Kurz που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Αυστριακής Ομοσπονδίας Εργοδοτών.

Στην ατζέντα του Συμβουλίου των Προέδρων της BusinessEurope ήταν το Brexit για το οποίο σε κοινή διακήρυξή τους οι εκπρόσωποι των 34 ομοσπονδιών μελών της Business Europe εξέφρασαν την ελπίδα αποφυγής πρόκλησης χάους από την έξοδο της Αγγλίας από την Ευρωπαική Ένωση. Παράλληλα, στο πλαίσιο του Συμβουλίου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή και το πως επηρεάζουν τις οικονομίες και το επιχειρείν, η ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και την Κίνα, καθώς επίσης το πως δύνανται να συμβάλουν τα μέλη της BusinessEurope στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος των πολιτών στο να συμμετέχουν στις επικείμενες Ευρωεκλογές.

«Η ΟΕΒ ως περήφανο μέλος της BusinessEurope εκπροσωπεί την Κύπρο στον ευρωπαϊκό αυτό Οργανισμό με προσήλωση και αφοσίωση, ώστε να πάρουμε τα θετικά από τις εμπειρίες των εταίρων μας στην Ευρώπη και ταυτόχρονα να συμβάλουμε και εμείς, όσο το δυνατό περισσότερο στο ευρωπαϊκό επιχειρείν», δηλώνει ο Πρόεδρος της ΟΕΒ, προσθέτοντας ότι «τα ζητήματα που προτάσσει η BusinessEurope μας αφορούν άμεσα και αποτελούν για εμάς στην ΟΕΒ φάρο να συνεχίσουμε την υλοποίηση του οράματός μας για να ανεβάσουμε την κυπριακή οικονομία και επιχειρηματικότητα ακόμα πιο ψηλά».