ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Ο επιχειρηματίας Γιώργος Πέτρου νέος Πρόεδρος της ΟΕΒ

Σε τακτική συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, το Σώμα εξέλεξε ομόφωνα τον κύριο Γιώργο Πέτρου στο ύπατο αξίωμα του Προέδρου της ΟΕΒ για τη διετία 1/1/2019 μέχρι 31/12/2020.

Ο κ. Πέτρου, διαδέχεται τον κ. Χρίστο Μιχαηλίδη, ο οποίος υπηρέτησε στο αξίωμα του Προέδρου από το 2014. Σύμφωνα με ρητή επιταγή του Καταστατικού της ΟΕΒ, κανένα πρόσωπο δεν μπορεί να υπηρετήσει ως Πρόεδρος της Οργάνωσης, περισσότερο από δύο διετείς θητείες.

Ο κ. Πέτρου εκλέγηκε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΒ το 2005, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής (ΕΕ) το 2011 και υπηρετεί ως Αντιπρόεδρος της Οργάνωσης από το 2017. Σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο Μηχανολογία, με ειδίκευση στην Οικονομία και Βιομηχανικό Νόμο, απασχολήθηκε ως Ανώτατο Στέλεχος σε πολυεθνικές Πετρελαϊκές Εταιρείες στην Κύπρο και στο εξωτερικό, ενώ από το 1977 είναι ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Βιομηχανίας Peta, με δύο εργοστάσια στην Κύπρο και ένα στην Ιορδανία και από το 2007 είναι  Ιδρυτής  και  Διευθύνων  Σύμβουλος  της  Εταιρείας  Πετρελαιοειδών  Staroil. Αναλυτικό

Βιογραφικό Σημείωμα του κ. Πέτρου επισυνάπτεται.

«Θεωρώ μεγάλη τιμή την ομόφωνη εκλογή μου στην  Προεδρία της ΟΕΒ για την επόμενη διετία και θέλω να διαβεβαιώσω όλους πως κατά τη διάρκεια της θητείας μου στόχος μου θα είναι η διαρκής ενίσχυση του βαρυσήμαντου ρόλου που  διαδραματίζει η ΟΕΒ στα οικονομικά και επιχειρηματικά δρώμενα της Κύπρου», δήλωσε ο κ. Πέτρου.

«Κατά τη διάρκεια του έτους που υποδεχόμαστε σε λίγες μέρες, αναμένεται να είναι πολλές οι προκλήσεις για την κυπριακή οικονομία και η ΟΕΒ δηλώνει παρούσα, ενωμένη και πανέτοιμη να συμβάλει δημιουργικά  προς όφελος της χώρας μας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων», πρόσθεσε ο νέος Πρόεδρος της ΟΕΒ.

Παράλληλα με την ανάδειξη του κύριου Πέτρου στην Προεδρία, το ΔΣ της ΟΕΒ εξέλεξε τέσσερα νέα Μέλη στην 20μελή Εκτελεστική της Επιτροπή, και συγκεκριμένα τους κκ:

  • Ιωάννου Λύσανδρο
  • Κουντούρη Αντώνη
  • Παντελίδη Γιώργο
  • Τοφαρίδη Κλεόβουλο (Λάκη)

Ο νέος Πρόεδρος θα διορίσει από τα Μέλη της ΕΕ, Αναπληρωτή Πρόεδρο και Αντιπροέδρους οι οποίοι θα ανακοινωθούν στις αρχές του 2019 και οι οποίοι θα τον πλαισιώνουν κατά τη διετία που ακολουθεί, για υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της ΟΕΒ.

Γιώργος Πέτρου – Βιογραφικό σημείωμα