ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

BUSINESSEUROPE: Μια Ευρώπη με ευκαιρίες για όλους – Μια επιχειρηματική φιλοδοξία για το 2030

BUSINESSEUROPE:

Μια Ευρώπη με ευκαιρίες για όλους

Μια επιχειρηματική φιλοδοξία για το 2030

 

Η Ευρωπαϊκή Οργάνωση Εργοδοτών BUSINESSEUROPE έχει εκδόσει την «επιχειρηματική φιλοδοξία» της για την Ευρωπαϊκή Ένωση του 2030, τονίζοντας τόσο τη δέσμευσή της όσο και την ανάγκη για δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών πλαισίου για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να διαδραματίσουν τον ρόλο τους στην κοινωνία.

Στη σχετική ανακοίνωση που υπογράφουν ο Πρόεδρος της BUSINESSEUROPE κ. Pierre Gattaz και ο Γενικός Διευθυντής κ. Markus J. Beyrer, αναφέρονται τα εξής:

«Ο κόσμος αλλάζει ταχύτατα και βαθιά καθώς μετατοπίζονται οι παγκόσμιες συμμαχίες και αυξάνεται ο λαϊκισμός. Αυτό που βλέπουμε δεν είναι μόνο μια άλλη εποχή αλλαγής αλλά μια αλλαγή εποχής. Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι πιο σημαντική από ποτέ και η επιχειρηματική κοινότητα δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι η Ευρώπη θα μπορέσει να διαμορφώσει αυτή τη νέα εποχή σύμφωνα με τις αξίες της.

Έχουμε επιτύχει πολλά τις τελευταίες δεκαετίες χάρη στο ευρωπαϊκό σχέδιο. Πρέπει όμως να δράσουμε τώρα εάν θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα παραδόσουμε:

  • Μια ΕΕ που είναι ισχυρή και καθορίζει την ατζέντα στον κόσμο,
  • Μια ΕΕ που είναι παγκόσμιος ηγέτης στην καινοτομία, την ψηφιοποίηση και τη βιωσιμότητα,
  • Μια ΕΕ που λειτουργεί αποτελεσματικά, και
  • Μια ΕΕ που είναι οικονομικά συνεκτική και κοινωνικά χωρίς αποκλεισμούς.

Οι επιχειρήσεις έχουν δεσμευθεί να μετατρέψουν τις οικονομικές, κοινωνικές, τεχνολογικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σε ευκαιρίες προκειμένου να υπερασπιστούμε τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής μας.

Μέσω αυτής της μακροπρόθεσμης φιλοδοξίας, θέλουμε να δώσουμε μια πρώτη συμβολή πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές του επόμενου έτους.»


Επισυνάπτεται η έκδοση BusinessEurope Ambition for Europe 2030