ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Προετοιμάστε έγκαιρα την επιχείρηση σας για το Brexit

Πώς θα προετοιμαστείτε για το Brexit

Ενόψει της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η ΟΕΒ παραθέτει στο χώρο αυτό χρήσιμες πληροφορίες για την προετοιμασία των κυπριακών επιχειρήσεων για το Brexit.


Ενημέρωση 20 Μαρτίου 2019

Ανακοίνωση της BusinessEurope για το Brexit ενόψει της συνάντησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 21-22 Μαρτίου

Προτιμησιακό Καθεστώς Καταγωγής στην μετά Brexit εποχή. Παρουσίαση της ΕΕ: Brexit–  Preferential origin aspects

Ιστοσελίδα του κυβερνητικού Τμήματος για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ

Έγγραφο της Βρετανικής κυβέρνησης για τις επιπτώσεις ενός άτακτου Brexit στις επιχειρήσεις

Ανακοίνωση της Βρετανικής κυβέρνησης για το προσωρινό δασμολογικό καθεστώς του Ηνωμένου Βασιλείου σε περίπτωση ενός άτακτου Brexit

Σημειώνουμε επίσης, ότι το καθεστώς που περιγράφεται είναι προσωρινό και αφορά την 12μηνη περίοδο από 11μμ της 29ης Μαρτίου 2019 μέχρι την 29η Μαρτίου 2020. Κάτω από το καθεστώς αυτό, το 87% της αξίας των συνολικών εισαγωγών του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα υπόκειται σε δασμούς και μόνο το υπόλοιπο 13% των εισαγομένων προϊόντων θα δασμολογείται. Τα προϊόντα αυτά περιλαμβάνουν κυρίως κρέατα, κάποια είδη ψαριών, μηχανοκίνητα οχήματα, κεραμικά, λιπάσματα, καύσιμα, μπανάνες, ακατέργαστη ζάχαρη.

Το καθεστώς δεν θα ισχύει για προϊόντα που θα διακινούνται μεταξύ Βορείου Ιρλανδίας και Δημοκρατίας της Ιρλανδίας ενώ η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα παρακολουθεί στενά τις επιπτώσεις στη Βρετανική οικονομία κατά την 12μηνη περίοδο εφαρμογής του μέχρι και την εισαγωγή ενός μόνιμου δασμολογικού καθεστώτος.

 


EU DG TAXUD: Αποχώρηση Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ

Τμήμα Τελωνείων, Κυπριακή Δημοκρατία