Νέα‎ > ‎

Συνέδριο Ποιότητας 2016

αναρτήθηκε στις 11 Νοε 2016, 2:55 π.μ. από το χρήστη Admin 3   [ ενημερώθηκε 11 Νοε 2016, 3:04 π.μ. ]
11 Νοεμβρίου 2016  


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 το ετήσιο Συνέδριο Ποιότητας που διοργάνωσε για 7η συνεχή χρονιά ο Κυπριακός Σύνδεσμος Ποιότητας, μέλος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής εβδομάδας ποιότητας που καθιέρωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ποιότητας (EOQ).


Το κεντρικό συμπέρασμα του Συνεδρίου ήταν ότι η Ποιότητα μπορεί και πρέπει να μας βοηθά στον καθημερινό τρόπο σκέψης, ενισχύοντας συνεχώς τις επιχειρήσεις στην προσπάθεια τους να αντιμετωπίσουν τις διάφορες προκλήσεις και να προχωρήσουν στην ανάπτυξη. Είμαστε υποχρεωμένοι, ιδιωτικός και ευρύτερος δημόσιος τομέας, να προχωρήσουμε μαζί, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των μεγάλων προκλήσεων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε για να επαναφέρουμε την Κύπρο εκεί που της αξίζει.
Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ανδρέας Ιωαννίδης στην εναρκτήρια του ομιλία, η οικονομία εξαρτάται από την συμμετοχική προσπάθεια όλων, αφού βελτιώνοντας την ποιότητα σε μια επιχείρηση υποβοηθείται και αναβαθμίζεται η ποιότητα όλων των συνεργατών με θετικά αποτελέσματα για ολόκληρη την οικονομία.


Το Συνέδριο διοργανώθηκε ως απάντηση στην εμπιστοσύνη που δείχνουν προς τον Σύνδεσμο Ποιότητας τα μέλη και συνεργάτες, νιώθοντας ότι η φωνή της Ποιότητας θα πρέπει, περισσότερο από ποτέ, να μας ενώνει ως η βασική φιλοσοφία, εργαλείο, έννοια συμπεριφορά και τρόπος ζωής. Το θεματολόγιο των παρουσιάσεων προσαρμόστηκε στις ανησυχίες και προβληματισμούς της κοινωνίας με φλέγοντα θέματα:

- Εταιρική Διακυβέρνηση
- Εργαλεία Στρατηγικής
- Καινοτομία & Δημιουργικότητα
- Ηλεκτρονική Διαχείριση Πληροφοριών
- Αναγνώριση/Επιβράβευση
- Πιστοποίηση & Αρχές Βιωσιμότητας
- Ολική Διαχείριση Ποιότητας στο Δημόσιο – Κοινό Πλαίσιο Αξιολόγησης
- Lean 6 Sigma & ISO 9001
- Μέτρηση Ικανοποίησης ΠελατώνΣτα πλαίσια του Συνεδρίου διεξάχθηκε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Ποιότητα Επιχειρήσεων & Κυπριακή Οικονομία» με συμμετοχή των κ.κ. Μιχάλη Αντωνίου, Γενικού Διευθυντή της ΟΕΒ, Φοίβου Στασόπουλου, Γενικού Διευθυντή Ομίλου Ελληνικής Τράπεζας, Διεύθυνση Επιχειρήσεων, Μάρκετινγκ και Ασφαλειών,  Μάριου Ταννούση, Βοηθού Γενικού Διευθυντή του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων και του Γιώργου Ιωάννου, Επιχειρησιακού Διευθυντή της PwC. 


Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Ποιότητας ευχαριστεί τους συμμετέχοντες και ομιλητές του Συνεδρίου και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει την προσφορά υπηρεσιών γνώσης και κατάρτισης προς τα Μέλη και την κοινωνία γενικότερα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τους χορηγούς του Συνεδρίου, την Ελληνική Τράπεζα, PwC και Swiss Approval.


Οι παρουσιάσεις του Συνεδρίου θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Κυπριακού Συνδέσμου Ποιότητας www.quality.org.cyComments