Νέα‎ > ‎

Συνεχίζεται η Επιχειρηματική Αποστολή της ΟΕΒ στο Ιράν

αναρτήθηκε στις 7 Μαρ 2016, 4:11 π.μ. από το χρήστη Admin 3
7 Μαρτίου 2016

Πραγματοποιείται από χθες Κυριακή 6 Μαρτίου η επιχειρηματική αποστολή της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) στην Τεχεράνη με επικεφαλής τον Πρόεδρο της κ. Χρίστο Μιχαηλίδη και με τη συνοδεία του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη.

Η αποστολή αποτελείται από 47 επιχειρηματίες οι οποίοι εκπροσωπούν 33 επιχειρήσεις προερχόμενες από ένα ευρύ φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας όπως τράπεζες, επιχειρήσεις ανάπτυξης γης, βιομηχανίες, ναυτιλιακές και κατασκευαστικές επιχειρήσεις και γραφεία παροχής νομικών και ελεγκτικών υπηρεσιών. Κύριος στόχος είναι η σύναψη συνεργασιών με Ιρανούς επιχειρηματίες.

Στα πλαίσια της αποστολής πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 6 Μαρτίου σεμινάριο με θέμα την ανάπτυξη επιχειρηματικών ευκαιριών στο Ιράν. Στο σεμινάριο απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΟΕΒ κ. Χρίστος Μιχαηλίδης, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Σχέσεων του Ιράν Dr Mohammad Taghi Hosseini.

Ακολούθησαν παρουσιάσεις από τον εκπρόσωπο του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) κ. Μάριο Κλείτου, τον Πρόεδρο της Ιρανικής Συνομοσπονδίας Εργοδοτικών Συνδέσμων (ICEA) κ. Mohammad Otaredian και άλλους φορείς οι οποίοι παρουσίασαν την ιρανική αγορά. Επίσης, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΟΕΒ και της ICEA. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ κυπρίων και ιρανών επιχειρηματιών με σκοπό την επιχειρηματική συνεργασία. Οι επιχειρηματικές συναντήσεις συνεχίζονται και σήμερα Δευτέρα.