Νέα‎ > ‎

OEB: Χαιρετίζει με ικανοποίηση τη ρύθμιση των φορολογικών οφειλών

αναρτήθηκε στις 16 Νοε 2016, 3:53 π.μ. από το χρήστη Admin 3
16 Νοεμβρίου 2016 

Σημαντική ανάσα στις επιχειρήσεις θα προσφέρει η ρύθμιση της καταβολής με δόσεις ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών προς το κράτος. 

Η νομοθετική αυτή ρύθμιση αποτελούσε καίριο αίτημα της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) αφού κορυφώθηκε η κρίση το 2013, και θα δώσει την απαραίτητη ‘ανάσα’ στις επιχειρήσεις για σταδιακή εξόφληση των φορολογικών τους οφειλών, είτε αυτές αφορούν εταιρικό φόρο, είτε ΦΠΑ, είτε άλλη φορολογική οφειλή. 

Ταυτόχρονα, με τη ρύθμιση αυτή θα βελτιωθεί η φοροεισπρακτική ικανότητα του κράτους, αφού θα ρυθμιστούν περιπτώσεις οι οποίες εκκρεμούν για αρκετά χρόνια, οδηγώντας έτσι στην αύξηση των δημοσίων εσόδων, σε μια περίοδο επιβεβλημένης δημοσιονομικής πειθαρχίας. 

Η ΟΕΒ καλεί την Βουλή να προχωρήσει στην αυριανή Ολομέλεια με την ψήφιση της σχετικής πρότασης νόμου. Ταυτόχρονα η ΟΕΒ επισημαίνει ότι θα πρέπει να παρασχεθεί ενίσχυση με ανθρώπινους πόρους και τεχνολογική υποδομή προς το Τμήμα Φορολογίας έτσι ώστε με ταχύτητες ιδιωτικού τομέα να διασφαλιστεί η τάχιστη εφαρμογή της ρύθμισης.

Comments