Νέα‎ > ‎

Δήλωση του Προέδρου της ΟΕΒ για την Οικονομία

αναρτήθηκε στις 3 Αυγ 2011, 10:51 μ.μ. από το χρήστη Admin 3
3 Αυγούστου 2011

Δήλωση του Προέδρου της ΟΕΒ, Φίλιου Ζαχαριάδη

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) παρακολουθεί έκπληκτη την μεγέθυνση των συσσωρευμένων προβλημάτων που επιτελείται πλέον με ιλιγγιώδεις ρυθμούς λόγω της αναποφασιστικότητας στη λήψη των αναγκαίων μέτρων.

Ζούμε σε μια χώρα όπου το Υπουργικό Συμβούλιο έχει παραιτηθεί ή τελεί υπό παραίτηση για εβδομάδες, νευραλγικοί για την οικονομία και κοινωνία φορείς παραμένουν επί μακρόν ακέφαλοι, οι ενεργειακές υποδομές έχουν κυριολεκτικά τιναχτεί στον αέρα και μοιράζεται ηλεκτρικό ρεύμα με δόσεις.

Ζούμε σε μια χώρα με φυσικά και νομικά πρόσωπα με τραυματισμένο ηθικό και που μέχρι πρόσφατα ήταν περήφανα για τα μικρά και μεγάλα οικονομικά θαύματα που έχουν πετύχει.

Ζούμε σε μια Χώρα που μέχρι πρότινος είχε ένα από τα καλύτερα και ασφαλέστερα χρηματοπιστωτικά συστήματα στον κόσμο και που η ολιγωρία έχει οδηγήσει σε οδυνηρότατες υποβαθμίσεις των οποίων οι τραγικές συνέπειες θα γίνουν σύντομα αισθητές από όλους μας.

Ζούμε σε μια χώρα όπου τα τελευταία δύο χρόνια το Κράτος συζητά με τις συντεχνίες την εφαρμογή μέτρων για την οικονομία που έπρεπε να είχαν ληφθεί ήδη προ τριετίας και που δεν προχωρά να υλοποιήσει, εξαγγέλλοντας νέους γύρους ατέρμονων διαβουλεύσεων.

Ζούμε σε μια χώρα που σύντομα δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και βρίσκεται προ του φάσματος απώλειας της εθνικής οικονομικής της κυριαρχίας.

Εντός της εβδομάδας θα πρέπει να συγκροτηθεί ισχυρό Κυβερνητικό σχήμα συλλογικής διαχείρισης της κατάστασης.

Εντός της εβδομάδας πρέπει να συγκληθεί η Βουλή και να νομοθετήσει τα αυτονόητα, τα αναγκαία και τα απαραίτητα.

Εντός της εβδομάδας πρέπει να πληρωθούν οι κενές θέσεις στην επιτροπή προστασίας ανταγωνισμού, στην προεδρία της ΕΕ, στην προστασία προσωπικών δεδομένων και όπου αλλού χηρεύουν θέσεις ευθύνης.

Εντός της εβδομάδας πρέπει να δώσουμε ξανά στον λαό μας, εργοδότες και εργαζόμενους, την ελπίδα.

Η ΟΕΒ θα σταθεί δίπλα σε όσους αναλάβουν το βαρύ φορτίο διαχείρισης της πρωτοφανούς κατάστασης έκτακτης ανάγκης που περνά ο τόπος, αρωγός και συμπαραστάτης, συμβάλλοντας ως εκπρόσωπος του επιχειρηματικού κόσμου της πατρίδας μας και συνδράμοντας ουσιαστικά και πρακτικά σε αυτόν τον αγώνα από τον οποίο δεν μπορεί να λήψει κανένας.
Comments